Last news in Fakti

4 Март, 2023 15:50 4 036 33

Великобритания с важно решение за мигрантите

  • великобритания-
  • ла манш-
  • мигранти-
  • експулсиране-
  • закон-
  • промяна

Ще експулсира всички, които преминават незаконно Ла Манша

Великобритания с важно решение за мигрантите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Британското правителството се готви да внесе законопроект, който ще позволи експулсирането на всички нелегални мигранти, които прекосяват Ламанша в страната с надуваеми лодки, съобщи The Times.

Според изданието, премиерът Риши Сунак и министърът на вътрешните работи Суела Браверман ще обявят официално това следващата седмица. The Times посочва, че предложеният законопроект би лишил нелегалните имигранти от правото да бъдат разгледани молбите им за убежище в Обединеното кралство. Това право вече им дава възможност да останат в страната поне за срока на техните молби и жалби, който може да бъде до няколко години.

Сега обаче всички, които нелегално пристигат в страната по опасен морски път, властите възнамеряват незабавно да депортират в Руанда, с която има сключено съответно споразумение, или в други „безопасни трети страни“.

Британски наблюдатели отбелязват, че плановете на консервативното правителство ще срещнат яростна съпротива от страна на правозащитници. Стартираната от кабинета на Борис Джонсън програма за изпращане на нелегални имигранти в Руанда не заработи заради позицията на Европейския съд по правата на човека. Някои от британските политици в това отношение заявиха, че Обединеното кралство трябва да се оттегли от Европейската конвенция за правата на човека, но Сунак досега се съпротивлява на тази стъпка.

The Times споменава и някои практически проблеми. Така все още не е ясно къде ще бъдат държани десетки хиляди нелегални имигранти, чиято свобода ще трябва да бъде ограничена, за да се осигури експулсирането им от страната. Срокът на задържането им не трябва да надвишава определена граница, която в момента се планира да бъде ограничена до 28 дни. Допълнителни усложнения създава фактът, че имиграционните власти на кралството са затрупани с молби за убежище, подадени от нелегални имигранти, които вече са влезли в страната. В момента се разглеждат повече от 160 000 заявления.

Според официалната статистика на британското вътрешно министерство, броят на нелегалните имигранти, пресичащи Ла Манша, за да стигнат до Великобритания, през последните 4 години постоянно се увеличава, въпреки обещанията на управляващата Консервативна партия за борба с нелегалната имиграция.

През 2018 г. са регистрирани 299 такива случая, през 2019 г. – 1800, през 2020 г. вече 8400 души са използвали нелегалния морски път, а през 2021 г. – 28 500 души. През 2022 г. тази цифра се е увеличила с 60% и е достигнала 45 700 души, като това може да надхвърли 65 000. По-рано ръководителят на британското правителство нарече решаването на проблема с нелегалните имигранти една от петте основни цели на своя кабинет.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 генен инженер

    9 33 Отговор
    Най добре всички мигранти от Европа незабавно да се депортират в България и така като се умешаме с тях след 100 години ще си засилим гена!

    Коментиран от #5, #20

  • 2 Важно решение

    29 0 Отговор
    Ще ги хвърлят в морето?
  • 3 дон диего

    29 4 Отговор
    И къде ще ги експулсират? В държавите в които са се родили? А повечето са без документи...........

    Коментиран от #9

  • 4 Исторически парк

    36 4 Отговор
    Тия индийци се оказаха много нетолерантни расисти за разлика от англичаните..

    Коментиран от #21

  • 5 Германец

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "генен инженер":

    Значи казваш,че ногрите са по интелигентни от вас и ще ви направят по умни

    Коментиран от #18

  • 6 Защо така

    29 3 Отговор
    Нали сте велика демокрация и обичате хората от всякаква народност, раса и религия.......приемете ги у вас....ИЛИ САМО НА ДУМИ.....а на дела правите войни навсякъде по света...долни джендур.и английс..ки

    Коментиран от #12

  • 7 Сетили се ?

    29 1 Отговор
    То вече е много късно! Англия вече цялата е черна! Няма изобщо повече европейци там...

    Коментиран от #24

  • 8 Ветеран от Протеста

    19 6 Отговор
    Да ги пращат в Сибир.Там има трудови колонии..Нали търсят работа и искат да се трудят???

    Коментиран от #11

  • 9 Чочо

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "дон диего":

    В Руанда. Южна Африка да им е топло, защото няма газ за отопление при англетата и ще трябва да купуват от Русия , а не им се иска. По евтино на самолет и хайде в новия свят.
  • 10 Сатана Z

    17 2 Отговор
    Нищо няма да направят.В момента лодки с мигранти прекосяват канала и властите ги настаняват в първокласни хотели за сметка на данъкоплатците.Но черните са недоволни защото иска пари на ръка за да си купуват цигари,алкохол ,наркотици и т.н.По данни на правителството нелегалната миграция за миналата година струва на Великобритания към 5 500 000 000 паунда.
  • 11 Боклук

    1 9 Отговор

    До коментар #8 от "Ветеран от Протеста":

    По всичко изглежда,че част от тях ще си пратят в България за подобряване на генофонда.
  • 12 Пешо

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "Защо така":

    Демократи са , еле ако си ром и те приемат на работа при индийци. Българин е на 2 -а линия след бг индийците от факултето.
  • 13 План за

    20 0 Отговор
    окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #15

  • 14 ръши

    1 7 Отговор
    ще има кой да им работи на полето

    Коментиран от #17

  • 15 Трябва първо

    13 0 Отговор

    До коментар #13 от "План за":

    да им се спрат социалните помощи и като огладнеят и почнат да крадат - както съм описал в 13. Държавите от които идват са със силно корумпирани правителства и могат да бъдат убедени, че ще получат помощи от ЕС за развитие на икономиките. Тогава тия държави ще си ги приемат с удоволствие, ако инвестициите са пропорционални на броя завърнали се в родината бежанци.
  • 16 Студопор

    19 2 Отговор
    Нека бреговата охрана да потапя лодките тихомълком още в океана. Тогава няма да има проблеми.
    Аман от тия вече!! Българина няма право да отиде да работи, ония, дето вчера е слязъл от дървото има статут!!
  • 17 Студопор

    27 0 Отговор

    До коментар #14 от "ръши":

    Ти наистина ли мислиш, че тия идват да работят? Висят на помощи.
  • 18 наймалкото

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Германец":

    Ще ни пораснат патлаците и ще можем да ги порим като мрени женските

    Коментиран от #19

  • 19 Специално твоя

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "наймалкото":

    ще си остане такъв какъвто е, най-много да почне да омеква.
  • 20 генен инженер

    1 12 Отговор

    До коментар #1 от "генен инженер":

    Човека е произлязъл от Африка, Адам и Ева са били с черен цвят на кожата... повече от това не мога да ти кажа в интернет има литература по въпроса потърси и се запознай!

    Коментиран от #22, #25

  • 21 ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Исторически парк":

    Дубрутро...
  • 22 дарвин

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "генен инженер":

    Човека е произлязъл от маймуната драги господине !

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 мани мани

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Сетили се ?":

    като видях отбора на франсетата по футбол един месец се стрясках.
  • 25 случаен

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "генен инженер":

    забравил си македония,люлката на човечеството

    Коментиран от #27

  • 26 Този индо- пакистано- мадагаскареца....

    10 0 Отговор
    Забрави от къде му е родата и стана по голям инглеченин от Чърчила...
  • 27 Господ води

    8 1 Отговор

    До коментар #25 от "случаен":

    Адам и Ева в Райската градина. На едно дърво виждат нещо непознато за тях. Господи, какво е това? - пита Адам. Маймуна е, но не знам откъде дойде, тука си беше - отговаря Господ - казува дека ще става македонец.
  • 28 мдам

    3 1 Отговор
    СОЛИДАРНИ иначе...
  • 29 британче,ама от Пакистан

    4 0 Отговор
    Милен,пиленце на батко,пардон Милена,абе то все тая Джордж ли е Джорджа ли е...Не ни пробутвай английска пропаганда...чак пък и важно,какво е толко важно?Я по-добре дай някоя новина от кралския двор!Ние ,българите тръпнем в очакване на коронацията на Негово Величество Чарлз Трети и Кралица-консорт Камила!Толко красива кралска двойка историята не помни
  • 30 За протокола

    2 0 Отговор
    Правилно!
    Същото трябваше да направи и ЕС и то отдавна.
  • 31 дядото

    2 0 Отговор
    да ви е.а демокрацията,която ни насаждат сащ и англия.наша българийка не може да връща мигрантите и трябва да остават тук,пък и да ги издържаме.за тях може и друго.такава демокрация не ни трябва
  • 32 Ами сега?

    0 0 Отговор
    А в Руанда ядат ли хора?

    Коментиран от #33

  • 33 Европеец

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ами сега?":

    обикаля из Африка и среща едно племе. Има ли тук канибали пита той, вожда му отговаря - няма вече, изядохме ги.
Новини по държави: