Last news in Fakti

5 Март, 2023 06:01 896 2

Екипират с камери служителите на германските железници

  • германия-
  • железници-
  • камери-
  • служители-
  • нападения

Това е нова мярка за борба с нападенията във влаковете

Екипират с камери служителите на германските железници - 1
Снимка: glasnews.bg

Германските железници "Дойче бан" ще екипират служителите във влаковете с камери за тяло в отговор на зачестилите прояви на насилие срещу тях, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Пробно въвеждане на боди камери в югозападния район на Шварцвалд през миналия месец сега ще обхване и други региони, казаха днес от компанията.

Случаите на насилие срещу персонала се увеличават всяка година от 2012 г. насам, с изключение на лек спад през 2019 г. Планирани са допълнителни защитни мерки, както и обучение за служители, които са в пряк контакт с пътниците, отбелязва агенцията.

Предстои разширяване и на видеонаблюдението на жп гарите. В момента "Дойче бан" разполага с около 9000 камери на гарите, които се очаква да достигнат до 11 000 до 2024 г. Около 50 000 камери вече са инсталирани в почти три четвърти от всички местни и крайградски влакове.

През 2022 г. е имало 3138 нападения срещу служители на железниците, което е с около 21% повече от нападенията през 2021 г. Тогава обаче, по време на ковид пандемията, много по-малко хора са използвали влакове, сочат данни на "Дойче бан".

Около 30% от 2582 случая през 2021 г. са били свързани със задължителното носене на маски – мярка, която бе отменена в цялата страна миналия месец. Възобновяването на пътуванията на футболните запалянковци също е допринесло за увеличаване на броя на нападенията, каза компанията.

След като през 2022 г. повечето официални ковид мерки бяха отменени, постепенно броят на пътниците значително се увеличи, като от лятото насам е достигнал нивата отпреди пандемията, а в някои случаи дори и по-високи, отбелязва агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ЗАПАДНИ ЦЕННОСТИ , А ?

    1 0 Отговор
    КАМЕРИ , А ? ДЕМОКРАЦИЯ , А ?
Новини по държави: