Last news in Fakti

10 Март, 2023 05:48 2 502 9

Ким Чен-ун заповяда на армията да се готви за "истинска война"

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • учения-
  • война-
  • армия

КНДР вчера изстреля балистични ракети с малък обсег от западното си крайбрежие

Ким Чен-ун заповяда на армията да се готви за "истинска война" - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун е дал заповед на армията да засили ученията, за да е подготвена за „истинска война“, съобщиха днес държавни медии в КНДР, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Ким е дал заповедта, след като е наблюдавал артилерийско учение, което доказало способността на страната да противодейства в условията на „истинска война“.

КНДР вчера изстреля балистични ракети с малък обсег от западното си крайбрежие, съобщи южнокорейската армия и добави, че анализира вероятността Северът да е изстрелял няколко ракети едновременно от един и същ район.

Севернокорейската информационна агенция КЦТА предаде, че военна част, обучена за „ударни мисии“, е изстреляла „мощен залп“ по цели в морето и е демонстрирала способността си „да противодейства в истинска война“.

Ким е инспектирал действителната боеготовност на осма щурмова рота.

КЦТА подчертава, че Ким е изтъкнал, че щурмовите военни подразделения трябва да са прецизно подготвени до съвършенство за изпълнение на двете си стратегически мисии. Първата – за възпиране на война, и втората – за поемане на инициативата във война, което ще се осъществи чрез непрекъснато засилване на различни симулативни тренировки за истинска война.

Последното ракетно изстрелване от КНДР беше извършено в навечерието на мащабните съвместни военни учения „Фрийдъм шийлд“ („Щит на свободата“) на САЩ и Република Корея.

По данни на южнокорейската агенция „Йонхап“, севернокорейските ракети са били изстреляни по посока на Жълто море от района на град Нампхо, предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 987

    18 29 Отговор
    Дали е разбрал къде са паднали???
    Гладната му армия ще се предаде веднага като видят американски войник, после ще бутат паметниците на престъпната фамилия Ким, дебелака ще свърши като Кадафито.Тези филми сме ги гледали в Ирак, Либия....

    Коментиран от #6, #7

  • 3 фен на свинчо мирчо

    22 8 Отговор
    думкай баче кимчо яде ми се пресн говеждо!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пепо

    8 19 Отговор
    Рашист ите у нас са в екстас. Тоз се готви за война, а юга са завладели технологично света.
  • 6 ⚜️Просветен⚜️

    24 5 Отговор

    До коментар #2 от "987":

    Ирак и Либия имаха ли ядрено оръжие? За един приятел питам ?
  • 7 Хи хи хи

    22 3 Отговор

    До коментар #2 от "987":

    Там където има ядро, американския войник бяга надалеч и се крие у бункерите! Ядрото дава спокоен сън на корейчетата.
  • 8 Точно това е логично мислене,

    18 4 Отговор
    ако искаш мир, готви се за истинска война. В казармата имаше лозунги-"повече пот в ученията, по малко кръв в боя", ето това правят в Корея, което е правилно. А ние сме винаги по бели гащи, и лесно врага ще ни ги събуе и ...!?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: