Last news in Fakti

10 Март, 2023 09:10 965 4

Откриха патрони на борда на южнокорейски самолет

  • южна корея-
  • патрони в самолет

9-милиметровите патрон са били открити от пътник малко преди самолетът да излети с 218 пътници и 12 членове на екипажа на борда и машината е била върната на терминала за допълнителни проверки

Откриха патрони на борда на южнокорейски самолет - 1
Снимка: Shutterstock

Самолет на Корейските авиолинии с 230 души на борда беше евакуиран в петък сутринта, след като на борда му бяха открити два патрона преди излитане от международното летище "Инчеон" в столицата на Южна Корея, Сеул, съобщи полицията, цитирана от Ройтерс.

Самолетът, изпълняващ полет за филипинската столица Манила, който първоначално трябваше да излети в 7:45 часа местно време (0:45 часа българско време), излетя едва около 11 часа местно време, след като проверките за сигурност не установиха непосредствен риск от тероризъм, според полицията.

9-милиметровите патрон са били открити от пътник малко преди самолетът да излети с 218 пътници и 12 членове на екипажа на борда и машината е била върната на терминала за допълнителни проверки.

"Проучваме как патроните са попаднали в самолета", съобщиха от полицията.

Представител на Корейските авиолинии заяви, че авиокомпанията следи резултатите от полицейското разследване.

Южна Корея има строги закони за оръжията, като незаконното притежание на огнестрелно оръжие се наказва със затвор до 15 години и глоба до 100 милиона вона (75 300 долара).

Източник: Ройтерс


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12343211

    7 0 Отговор
    Не знаех, че бояприпаса е оръжие...
    Сега съм наясно!
  • 2 олга ал шекел

    9 1 Отговор
    путин е виновеееееееееееееен! това е хибридна постановка на руските терористиииии! американските корейци не могат да правят подобни нещааааааааааа!
  • 3 Факт

    6 0 Отговор
    Като не е в ръчноят бъгаш какъв е проблема и карабина да пренесеш нали нямаш достъп до нея.

    Коментиран от #4

  • 4 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Факт":

    Екипажът има достъп до всякъде.
Новини по държави: