Last news in Fakti

10 Март, 2023 17:21 2 625 6

Температурни рекорди в Испания

  • испания-
  • температури-
  • рекорд-
  • горещо-
  • времето

На прага на пролетта страната очаква температури до 34 градуса на някои места

Температурни рекорди в Испания - 1
Източник: Shutterstock

От днес в Испания започна рязко затопляне на времето. След рекордно ниските температури през февруари и началото на март, каквито не са измервани от 1991 г. насам, сега страната е изправена пред нов вероятен температурен рекорд от над 10 градуса над обичайните за сезона.

На прага на пролетта Испания очаква температури до 34 градуса на някои места на полуострова и на Балеарските острови. През уикенда на Канарските острови, в Мурсия и Сарагоса те ще достигнат до 32 градуса, а в понеделник, в по-голямата част от страната ще бъдат около 25 градуса, включително и по крайбрежието на Кантабрия.

По Средиземноморието може да наблюдават т.нар. "тропически нощи". Западният вятър ще повиши дневните температури най-много по източните брегове на страната, където се очаква те да са около 30ºС. Според Държавната метеорологична агенция причината за внезапното затопляне е преминаването на топъл въздушен фронт от запад на изток. Този "изключително необичаен в цялата страна за тези дати период“ ще продължи около 5 дни, след което градусите ще се нормализират до нормалните за сезона температури, предаде БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рикиши Бунак

    10 0 Отговор
    Братленца, пратете малко от топлото на аванта, че тука не тресна някаква Олга ли Олеся ли беше.

    Коментиран от #2

  • 2 Буха ха

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рикиши Бунак":

    Ришка, като ти е студено, обирай си партакешите и айде на първия самолет за там откъдето си се довлякъл. Само това знаете, домъкне се един, довлече цялото село и само се оплакват
  • 3 Това лято европа на места ще гори

    1 1 Отговор
    Край с лесния и паразитен живот
  • 4 Коментар

    0 2 Отговор
    Един път им било студено и затова не могли краставици на англичаните да продадат,а сега пък им било горещо...Угодия нямат хаха.
  • 5 Румпел Щилтсхем

    0 0 Отговор
    А бре кво топли градуси ве зима е там ваш требе да е кучи студ с Тези планини там
  • 6 Желяз каменоff

    0 0 Отговор
    Сигурно е топло щот от Африка отдолу идва топлото там
Новини по държави: