Last news in Fakti
  Тема: Украйна

22 Март, 2023 12:55 904 16

Четирима загинали край Киев след атаката с дронове

  • киев-
  • войната в украйна-
  • атака с дронове-
  • киевска област

Киевската регионална военна администрация съобщи, че нощна атака с дрон е нанесла щети на цивилен обект, убивайки трима души и ранявайки още седем

Четирима загинали край Киев след атаката с дронове - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През нощта срещу 22 март руските сили нанесоха масиран удар с ирански безпилотни летателни апарати (БПЛА) по няколко региона на Украйна, съобщи Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна. В Киевска област в резултат на нападението две общежития бяха частично разрушени, четирима души бяха убити.

"Тази нощ, 22 март, врагът нанесе пореден масиран въздушен удар с ирански БПЛА "Шахед-136". По предварителна информация 16 от 21 безпилотни летателни апарата са били унищожени от нашите защитници", съобщиха от украинския генерален щаб.

Киевската регионална военна администрация съобщи, че нощна атака с дрон е нанесла щети на цивилен обект, убивайки трима души и ранявайки още седем.

Както уточняват в Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна, това се е случило в град Ржишчев частично са разрушени четвъртият и петият етаж на две пететажни общежития и триетажна учебна сграда на професионален лицей, където е избухнал пожар.

Според регионалната полиция повече от 20 пострадали са хоспитализирани, съдбата на още няколко души остава неизвестна.

По-късно началникът на полицията на Киевска област Андрей Небитов каза, че тялото на четвъртата жертва е извадено от развалините.

На място има полиция, спасители и други спешни служби, оказва се помощ на пострадалите.

Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна публикува няколко снимки с последствията от нощна атака на дрон в района на Киев.

През нощта в Киев, Киевска област и други региони на Украйна бе обявена въздушна тревога. Киевските власти съобщиха за работата на системите за противовъздушна отбрана. Работата на ПВО беше потвърдена и в Житомирската и Хмелницка област.

Повредено е и инфраструктурно съоръжение в Житомирска област. Както съобщи губернаторът на областта Виталий Бунечко в своя телеграм канал, противовъздушната отбрана е свалила три дрона в региона. Никой не е пострадал при атаката.

Руското министерство на отбраната все още не е коментирало нощната атака.

Източник: News.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    16 5 Отговор
    Украйна умря
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    При Войни Не Важът Законите
    Цицерон
  • 3 Малкооооо са😭

    11 5 Отговор
    Много повече дано отидат при Бандопидерос нощеска
  • 4 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 4 Отговор
    Живи и Здрави! Следващият Път да Слушат за Жуженето на Дрона. Чува се от Разстояние.
  • 5 Българин

    8 6 Отговор
    Всеки ден да е така
  • 6 ДрБр

    12 2 Отговор
    Къде се скри клоуна?
  • 7 Примати

    3 20 Отговор
    ВСУ днес сутринта удари руския Черноморски флот. Русия удари цивилни. Това са два различни свята. Света на светлината на свободата , любовта и още и още. Срещу света на омразата , канибализма мрака и още и още. Слава ВСУ

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Българин

    12 4 Отговор
    Свърши се с Бандеристан
  • 9 Сус

    15 2 Отговор
    Гледам Укро TV FREEДОМ .И укрите си признават че ги бият като маче у дирек .А при нас пропагандата бачка на пълни обароти .
  • 10 Двулипник

    11 4 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    На 22 март въоръжените сили на Украйна отново нанесоха удар по населено място в Белгородска област, като загинаха цивилени.
  • 11 Българин

    10 2 Отговор
    Слава на Русия
  • 12 ВСУ ...

    9 4 Отговор

    До коментар #7 от "Примати":

    Нощта на 22 март въоръжените сили на Украйна отново нанесоха ужасен удар по жилищните квартали на Донецк. 
  • 13 Гюро Михайлов

    6 1 Отговор
    Нали ги бяха свалили дроновете?
  • 14 МирО

    10 1 Отговор
    Айде още десетки наемници от чуждестранния легион дадоха фира, а може би и част от прехвалените "котараци", що не пратят джуджи-наркомано в Сибир и да свършва тая тъпня.
  • 15 стоян георгиев

    10 1 Отговор
    Кой знае какво са крили" хитрите" укропи в цивилни згради.няма кой да си хаби току така дроновете за няма нищо.
  • 16 Един

    4 0 Отговор
    А бе вие си правите гаргара с нас: при руска атака с 20-тина дрона има 3-ма загинали ! Ами то от циганското клане в Казанлък има толкова загинали - без използване на огнестрелно оръжие !!!
Новини по държави: