30 Март, 2023 07:48 993 14

Чарлз III укрепва връзките с Германия: Визитата му отвори нова глава в отношенията между двете държави

  • великобритания-
  • германия-
  • крал чарлз-
  • посещение-
  • камила

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер приветства вчера в двореца Белвю британския крал

Чарлз III укрепва връзките с Германия: Визитата му отвори нова глава в отношенията между двете държави - 1
Източник: БГНЕС

Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер приветства вчера в двореца Белвю британския крал Чарлз III за това, че е избрал Германия за първото си държавно посещение като монарх и го определи като "важен жест за германско-британските отношения".

"Днес, в деня, в който преди шест години Великобритания започна излизането си от Европейския съюз, ние отваряме нова глава в нашите отношения", каза Щайнмайер в речта си, в която приветства Чарлз и кралицата-консорт Камила.

Вчера, малко преди 14:00 ч., самолетът с британския крал Чарлз III кацна в Берлин, където започва първото му държавно посещение като монарх, съобщи АФП.

Крал Чарлз трябваше да посети първо Франция, но заради продължаващите протести срещу пенсионната реформа в страната Бъкингамският дворец отмени посещението, което трябваше да започне в неделя.

Докато кралят и кралицата-консорт правеха кратка разходка пред Бранденбургската врата, група ученици се оказа в непосредствена близост до кралските особи, съобщи Би Би Си.

Тийнейджърите от Гимназия "Георг Бюхнер" дойдоха да видят кралското семейство, тъй като са училище със силен акцент върху изучаването на английски език.

Това, което не очакваха, беше да могат да разговарят с краля толкова свободно и лесно, колкото се оказа.

Кралят се спря пред тях и попита една ученичка за рождения ѝ ден, друга за времето и разговаря с групата относно изучаването на английски език.

Елена - една от тези, които разговаряха с краля, сподели, че изобщо не е предполагала, че ще се доближат толкова близо до него и че е треперела след преживяването, предаде БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даскал

    8 1 Отговор
    Е той нали е шваба, прибрал се е в къщи.
  • 2 да де

    11 3 Отговор
    Натоварил се с камилата и отишъл се види с родата.
  • 3 Търновец

    8 1 Отговор
    Британската Империя подпали ВСВ - империя убиец, а най отгоре банка Ротшилд

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 НЯКОЙ

    8 2 Отговор
    до кога ще се търпят тия персонажи изкочили от детските приказки, принцески, контески и други паразити на гърба на хората без един ден трудов стаж?!
  • 6 дядото

    9 1 Отговор
    великобритания-европа,германия,франция и пр. ,връзки,съюзници.дрън-дрън.те никога не са имали съюзници,свикнали са да владеят , експлоатират и ограбват.не вярвам на подобни басни
  • 7 Корги

    4 0 Отговор
    Тва тоя дето камериерката му мие зъбите ли е? Английски извратeняк.
  • 8 да да

    3 1 Отговор
    Гости Дърт Катър и усурканата Камила...
  • 9 да кажа и аз какво знам за тия

    1 0 Отговор
    да бе да как ли пък не това са врели не кипели за хора нямащи си представа от живота в европа !!! между малобритания и халифатгермания няма да има добри отношения още няколко поколения докато не изчезнат напълно коренните жители и тогава вече може и да стоплят отношенията им но за сега няма инглиз който да не мрази немците и обратното 10г. на слънчев бряг ми го показаха това нещо след многобройни разговори през годините с хората …! така че това е новина за тия дето гласуват за пп и герб
  • 10 ще започне ама късно

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "Търновец":

    ще започне да излиза истината за ВСВ !!! постепенно народа ще разбере че хитлер не е започнал войната от алчност а по същите причини както путин (заради мръсни долни ционисти!!!) гнусните мошета са видели в европа голяма заплаха и единствения начин да я дестабилизират и превземат без да се бият е било да създадът война на нейна територия и така си спечелват господство над континента задкулисно !!!

    Коментиран от #11

  • 11 Търновец

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ще започне ама късно":

    Истинският откривател на разделението на ядрото е Немският Професор Ото Хан - откривател на верижната реакция, и 1935 Германия стана много силен търговски конкурент на Британската империя, по същото време Япония много бързо разви собствена индустрия и прати търговски кораби за нефт и руди - и на пазарите за суровини в Азия Японците също станаха конкурент на същата Британия и Франция, Японците си имаха своя програма за ядрени изследвания - университет Киото, а Алберт Айнщайн беше близък семеен приятел на династия Ротшилд
  • 12 Мечтата

    2 0 Отговор
    На Хитлер е това, обединение на всички келеши
  • 13 Луд

    0 0 Отговор
    Президентът на Германия Франк-Валтер Щайнмайер приветства вчера в двореца Белвю британския крал Чарлз III за това, че е избрал Германия за първото си държавно посещение като монарх и го определи като "важен жест за германско-британските отношения".
    Той не е избрал първо Германия а е отложил по ясни причини Първото си посищение като Крал във Франция.
  • 14 гаха

    0 0 Отговор
    че той си е Германец ваааа Уиндзор, наричана до 1917 г. Сакс-Кобург и Гота, е управляващата понастоящем английска кралска династия.
Новини по държави: