Last news in Fakti

30 Март, 2023 08:25 766 2

Австралия прави крачка към равенството в заплащането между мъжете и жените

  • австралия-
  • закон-
  • мъже-
  • жени-
  • заплащане-
  • фирми

Закон изисква фирмите с повече от 100 служители да публикуват разликата в заплащането на жените и мъжете от началото на следващата година

Австралия прави крачка към равенството в заплащането между мъжете и жените - 1
Източник: Shutterstock

Австралия прие закон, изискващ фирмите с повече от 100 служители да публикуват разликата в заплащането на жените и мъжете от началото на следващата година, съобщава Ройтерс. Това е част от опитите на лейбъристкото правителство да подобри условията на труд за жените.

Според официалните данни през 2023 г. разлика в заплащането на жените и мъжете в Австралия е била 13,3%.

Според настоящите прогнози ще са необходими още 26 години, за да се преодолее разликата в заплащането на жените и мъжете, заяви министърът на жените Кейти Галахър. Жените чакаха достатъчно дълго, за да се преодолее разликата в заплащането. Това правителство няма да ги остави да чакат още четвърт век, допълни тя.

През 2017 г. Великобритания задължи всички компании с повече от 250 служители да отчитат разликата в доходите на мъжете и жените служители. Европейският съюз прие подобно законодателство през 2021 г., цитира news.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сменям си ник-а

    7 0 Отговор
    Ама как така мъже и жени.
    А ЛГТБ ..........
  • 2 Дядо

    5 1 Отговор
    За мен по-интересна е новината, че Австралия прави крачка към електронния концлагер. Една от големите банки забрани тегленето на пари от клоновете си, докато краят на книжните пари наближава .
Новини по държави: