30 Март, 2023 11:10 573 5

Папа Франциск прекарал спокойна нощ в болницата

  • папа франциск-
  • папата-
  • ватикан-
  • ватикана-
  • болница

86-годишният свети отец беше откаран в римската болница "Джемели“ вчера и беше диагностициран с респираторна инфекция, която изисква "няколкодневно" лечение

Папа Франциск прекарал спокойна нощ в болницата  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Папа Франциск прекара спокойна нощ в болницата и медицинският персонал е оптимистично настроен за неговото възстановяване, съобщи днес агенция АНСА.

86-годишният свети отец беше откаран в римската болница "Джемели“ вчера и беше диагностициран с респираторна инфекция, която изисква "няколкодневно" лечение, съобщиха от Ватикана, предаде Ройтерс.

Грижещият се за него медицински персонал "е много оптимистично настроен", че ако не се стигне до изненади, Франциск може да бъде изписан навреме за честванията на католическата Цветница на 2 април, съобщи AНСА, цитирайки неназовани източници от болницата.

Палмовата неделя бележи началото на седмица от церемонии до Великден, който тази година католиците празнуват на 9 април.

Здравето на Франциск е обект на засилено внимание през последните две години, през които той претърпя операция на дебелото черво и започна да използва инвалидна количка или бастун заради хронични болки в коленете.

Последната хоспитализация на папата съживи спекулациите за евентуална оставка по здравословни причини по аналогия с историческия прецедент с покойния му предшественик Бенедикт Шестнадесети.

Запитан в интервю на 12 март по излъчващата на италиански швейцарска телевизия RSI какво състояние би го накарало да се оттегли, Франциск отговори: "Умора, която не ти позволява да виждаш нещата ясно. Липса на яснота, на умение да преценяваш ситуации".


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този сатанист в бяло

    9 2 Отговор
    защо не се лекува с пост и молитва, а ползва доктори и болници?
  • 2 веселяк

    9 0 Отговор
    Пък аз не спах да го мисля!
  • 3 Без коментар

    5 1 Отговор
    "Свети отец"....
  • 4 Отец Дионисий

    6 0 Отговор
    С благословията на папата се извършва геноцид над православието в Украйна.Господ бави но не забравя
  • 5 Глобалист

    4 0 Отговор
    Сатанистът има спешна нужда от доза адренохром. Моля милистиви християнски родители да помогнат!