Last news in Fakti

31 Март, 2023 10:15 622 8

Крал Чарлз Трети ще посети Хамбург

  • великобритания-
  • германия -
  • крал чарлз трети -
  • хамбург

Чарлз направи вчера обръщение към германския парламент, произнасяйки речта си както на немски, така и на английски език

Крал Чарлз Трети ще посети Хамбург  - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

През третия и последен ден от посещението си в Германия крал Чарлз Трети ще посети Хамбург, придружен от съпругата си Камила, предаде ДПА.

Чарлз направи вчера обръщение към германския парламент, произнасяйки речта си както на немски, така и на английски език.

"Това, че бяхме поканени в Германия за първото ми чуждестранно посещение като крал, означава много за мен и съпругата ми", каза Чарлз. Той беше първият монарх, който някога е говорил в германския парламент, и получи бурни овации от депутатите.

Войната в Европа беше акцент в неговата реч, в която Чарлз отбеляза непоколебимата защита на Украйна от страна на Германия и очерта ключово важната лидерска роля, която Германия и Великобритания са поели след избухването на руската война.

След това крал Чарлз Трети посети приемен център за украински бежанци на бившото берлинско летище "Тегел" заедно с германския президент Франк-Валтер Щайнмайер.

Чарлз се срещна също и с военнослужещи от германско-британски инженерен батальон във Финовфурт, североизточно от Берлин, и посети екоферма в Бранденбург недалече от германската столица.

Това е първото посещение на Чарлз в чужбина, откакто стана крал след смъртта на кралица Елизабет Втора през септември миналата година.

Кралската двойка пристигна в Берлин в сряда следобед и беше официално посрещната с военни почести пред Бранденбургската врата.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Делю Хайдутин

    9 0 Отговор
    Ама за Париж се отказа.ха ха ха мишка

    Коментиран от #6

  • 2 хъ хъ

    8 0 Отговор
    То па един крал... Ум да ти зайде.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Механик

    4 0 Отговор
    От името на цялата колония наречена България, искам смирено да ви благодаря за поредната информация, която информативно-информационно ни информира и ни дава информация с която ни информира за живота на Негово вИличеству цара на Англия!
  • 5 капитана

    5 0 Отговор
    Защо не посети Дрезден? Ще го посрещнат подобаващо!!!

    Коментиран от #7, #8

  • 6 ханс

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Делю Хайдутин":

    иди ти в париж ве да те изгорят жив на пътя ли искаш???
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Чичо Тони

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "капитана":

    То и с Хамбург се случва същото.
Новини по държави: