Last news in Fakti
  Тема: Украйна

1 Април, 2023 14:45 4 091 46

Най-лошият сценарий при дистанциране на САЩ от НАТО и ЕС

  • борис писториус-
  • германия-
  • сащ-
  • европа-
  • нато-
  • президент

Старият континент ще е принуден да увеличи инвестициите си в собствената си сигурност

Най-лошият сценарий при дистанциране на САЩ от НАТО и ЕС - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Европа ще трябва да увеличи инвестициите си в собствената си сигурност, ако следващият президент на САЩ спре да се фокусира върху Европа. Това мнение изрази германският министър на отбраната Борис Писториус в интервю, публикувано във вестник Welt am Sonntag.

"Ако сбъдне най-лошият сценарий и в Белия дом има президент, който се дистанцира от Европа и НАТО, тогава ще се сблъскаме с предизвикателства, които сега са немислими. Но истината е, че дори приятелски настроен към Европа президент на САЩ ще бъдем принудени все повече и повече да изместваме фокуса си към Индо-тихоокеанския регион, което означава, че ще трябва да покажем повече отговорност за сигурността и отбраната на Европа“, каза той.

Още новини от Украйна

Според него, ако това се случи, европейците от своя страна, ще трябва да компенсират приноса на американците "в допълнение към това, което се прави сега", това ще стане "задача за десетилетия". „Болезнено е да го осъзнаеш, но това е ситуацията“, казва Писториус.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да съ

    77 6 Отговор
    Махат!

    Коментиран от #3, #31

  • 2 Милинчеее,

    103 7 Отговор
    и ти си една анаЛизаторка, като всички останали смешници по медиите.
    Ако Европа, европейските държави и техните лидери имат независима и адекватна, т.е. почтенна и отстояваща интересите на държавите им политика, няма да е неолходимо да се въоръжават?
    Нали?
    За какви оръжия и войни постоянно дрънкате по всички медии. Вие разбирате ли какво говорите въобще?

    Коментиран от #44

  • 3 Незабавно

    104 9 Отговор

    До коментар #1 от "Да съ":

    САЩ носят само проблеми и войни
  • 4  🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️

    105 9 Отговор
    Най-добрият сценарий за Европа и света е евентуалното дистанциране на САЩ от ЕС и разпускане на НАТО ! Най-добрият категорично ! Но не е в интерес на САЩ ! .......

    Коментиран от #22

  • 5 007

    15 74 Отговор
    То само Украйна се оправя с монголите, кво остана цяла Европа да ги подбара тее първ0 битници!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇸🇧🇬
  • 6 въпросче

    38 6 Отговор
    А кога ще има хайл?
  • 7 Даааа

    62 4 Отговор
    "Това мнение може да е изразил германският министър на отбраната Борис Писториус" но това категорично не е мнението на болшинството от хората в Европа.
  • 8 Гошо

    83 8 Отговор
    Европа ако си гледа интереса и не ходи по акъла на САЩ ,никаква нужда от оръжие реално няма да има
  • 9 много червена

    10 35 Отговор
    Милена с две възторжени публикации ...проруски.много червена е Милена.!
  • 10 Британската империя

    40 3 Отговор
    Тоя пасквил някой с 5 клас ли го е писал или шизофреник,сащ да се дистанцира от сащ ,щото НАТО е сащ,и сащ е нато
  • 11 НЕ на НАТО, НЕ на САЩ

    54 6 Отговор
    НЕ на Атлантическият слугинаж . Какво бил казал Борис Писториус в интервю не е важно и миродавно. Като искат САЩ, да си ги държат у тях ....ама не искат нещо.....
  • 12 На шва бите им хареса

    46 5 Отговор
    да са окупирани от сащ! Хитлер място не може да си намери на оня свят,от това жалко подобие на държава!
  • 13 Раша на бунището на историята като СССР

    11 54 Отговор
    Най големия страх на раша се сбъдна,изритани са от международната сцена,отиват в небитието при СССР,50% от бюджета им беше от петрола,който е непродаваем вече,останалите 50 от проскубаните руснаци данъци
  • 14 Чичак

    15 3 Отговор
    Малко е подло да не ги искат в Германия но да искат в буфера страните от Б-9 да ги нахакат, не мислите ли ?
  • 15 Боруна Лом

    48 9 Отговор
    БЕЗ САЩ И НАТО В СВЕТА ЩЕ НАСТЪПИ МИР И БЛАГОДЕНСТВИЕ! ДАНО!

    Коментиран от #19

  • 16 пппп

    34 4 Отговор
    Нов номер на циганьорите Ротшилд, уж САЩ ще се отдръпнат от Европа та затова се налага да купуваме още, и още, и още американоеврейско оръжие! ВЪПРОСА Е ДОКОГА??
  • 17 Хм..........

    42 6 Отговор
    изместваме фокуса си към Индо-тихоокеанския регион.....Там пък НАТО кво ще отбранява ? Нали уж отбранителни бяха ? Долни хора ей, атлантически терористи.
  • 18 Ахаааа ... тъй

    29 2 Отговор
    Индо-тихоокеанския регион....само вас чака.
  • 19 пппп

    34 4 Отговор

    До коментар #15 от "Боруна Лом":

    Без рокфелер и ротшилд в света ще настъпи Мир!

    Коментиран от #40

  • 20 Милият ми той

    16 5 Отговор
    чак сега виде истината.
  • 21 Раша е с пречупен гръбнак и крайници

    3 33 Отговор
    Неолибералния режим на Кремъл предизвика национална катастрофа в раша,направиха руското стадо роби на Сорос и Ротшилд ,управляващата коалицията в Кремъл е крайно десни неофашисти,крайно левите на зюганов необолшевики,и центристи олигархията

    Коментиран от #27

  • 22 Пешо

    30 2 Отговор

    До коментар #4 от " 🇧🇬 МАЙ Х @ Й ‼️":

    В тези военни сделки , които са секретни ,се краде най много пари. Всички са на комисионни. Това което отива за Зелко , някой заблуждава ли се , че не им връща по частни сметки? Фащ съдират кожата на Зеления , който им продаде земя, която замина. Всичко е само за пари , които се плащат от хората в цяла европа. Генералът на Зелкин, който гепи почти милиард , а за останалите и наркомана да не говори.
    Кой ще напада Европа? Никой няма интерес и желания , но от Фащ го нагнетяват, за да си продават жлезата. Но те само събират пари и ще има да вземат.И ние имаме да вземаме, ама какво от това?!
    Щавят Европа и съсипват хората.
  • 23 Съюз на Европа и Русия

    31 1 Отговор
    Техническият гений на Европа и природните богатства на Русия - това би бил най-мощният политически, икономически и военен съюз, който би могъл да съществува някога. Кога в Европа и Русия ще си появят лидери, които да осъзнаят това. В момента политически и военно Европа е една пълна нула, нарочно отслабена от Сащ, за да бъде зависима. Не можеш да имаш икономическа независимост и развитие, ако нямаш политическа и военна независимост, дори и да имаш ресурси, а Европа няма такива .

    Коментиран от #30

  • 24 незнайко

    25 1 Отговор
    Да ве да ! То голям принос няма що ! Дая не би да са построили Американси поток у да внася Европа суровини от САЩ ? За какви идиотщини се говори ? Португалия, Испания, Франция Австрия и други страни с традиции в КОЛОНИАЛИЗМА да се страхуват от напускането на НАТО !!! САЩ разпали раздора в източна Европа както в Сърбия а "големите" европейски умници СПЯТ !!! Натресоха ни огромната бежанска вълна с манипулациите си в Африка и Азия и сега ни гледат сеира . Където са се появили САЩ страните хубаво не са видели !!!
  • 25 УСА боклук

    27 1 Отговор
    Да се махат, та децата и внуците ни да се радват на мир.
  • 26 Бързо в състава на Матушката

    16 9 Отговор
    Тя ще ви защитава без пари.
  • 27 Мухаа,хаа!

    27 0 Отговор

    До коментар #21 от "Раша е с пречупен гръбнак и крайници":

    Какъв неолиберален режим има в Кремъл,бе плоскоглавец? Ти изобщо разбираш ли ,какво означава тази терминология? Неолиберален модел наложи юдата Горби и го завърши пиандето Елцин( между другото ,точно горбич го наложи и у нас.) Няма никаква разлика между бивш СССР разпсрчетосан от горби и бившата НРБ.Там загубиха територии,тук - не сме ,защото сме шепа земя! Иначе сме 1:1 техен модел,още от 1989 г.Мутри,приватизация, грабеж на държавно имущество за милиони,дори милиарди срещу един долар.Ето как се появиха там и у нас днешните олигарси и мултимилионери.С появата си,Путин започна да им реже крилата,но това е адски труден процес.Защото там мащабите са съразмерни на територията.Достатъчно е юдата да ми е " подарил" добив на алуминии със няколко гигантски комбината,и аз съм готов милиардер.А така се случи във всички сфери.А срещу милиарди( а не е един човек) дори Путин с неговата власт трудно би успял от раз.Иначе и към момента,там си върлува див,първичен капитализъм,който няма грам общо с онзи- неолибералния на запад.Най ме разсмиват други плоскоглавци,който наричат днешна Русия комунистическа.Включително и ти,с нелоберализма.

    Коментиран от #43

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    18 1 Отговор
    ЕС е длъжен да има собствена боеспособна армия...отминава времето на някой да ти свърши работа...САЩ си е САЩ...Европа си е Европа...бизнес да...но военно всеки да си гледа собствените интереси...Не всяка държава е узряла за Демокрация...доказаха го и Ирак..и Либия....с родови племена така става..,трябва да има някой с остена...Където и да е имало военни конфликти са замесени или САЩ или Русия...преди СССР...Лошото е че и двете държави се мешат навсякъде и се стига до сериозни конфликти...
  • 30 Хехе

    34 3 Отговор

    До коментар #23 от "Съюз на Европа и Русия":

    Ми те се появиха такива лидери.
    Путин със зъби и нокти завърши Северния поток.
    Искаше да си прави бизнеса, да върви алъш-веришът.
    Само че американците се намесиха, а европейски лидер на нивото на Путин няма.
    Ако имаше, щяха много отдавна да тропнат с крак и да спрат американските политики на разширяване на НАТО, цветни пролети и какво ли още не.
  • 31 Хамериканосите мислят САМО за ПАРИ❗

    23 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да съ":



    "Най-лошият сценарий при дистанциране на САЩ от НАТО и ЕС"


    А кой е най-добрият сценарий при такова дистанциране? Нали сме "демократично" общество? Дайте и ДВЕТЕ гледни точки и ни оставете да избираме.





  • 32 Лелееее,

    11 1 Отговор
    изоставените слуги ще го дъвчат, знаете кого и ще търсят нов господар.
  • 33 Студопор

    30 3 Отговор
    Оф я стига! Американците видяха, че никой вече не ги иска и подкрепя и почнаха да плашат със "какво ще стане"... И какво ще стане? Ако не сте с нас, сте против нас, така ли? А какво ще стане, ако Европа се обедини с Русия, Индия и Китай, а?

    Коментиран от #38, #39

  • 34 Ха,ха,ха,

    15 2 Отговор
    Като разчитат на бай Деменций и кака акушерка какво друго, ще се мотаят като пилета в кълчища.
  • 35 Ком

    10 2 Отговор
    И като избягаха от Афганистан какво се промени? Сега ще пуснат мокрия крачул ище се скрият под полата на генеколожката. 5894
  • 36 Имаш

    1 0 Отговор
    Една цифра повече в ника... Последната.
  • 37 Шаро

    12 1 Отговор
    Нерде евроатланти, нерде и до-тихоокеански район... 🤔
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Госあ

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "Студопор":

    Ще стане най естественото нещо ! Но такава “опасност” няма в близко бъдеще…
  • 40 Сссссссссс

    5 4 Отговор

    До коментар #19 от "пппп":

    А без русия какво ще настъпи...........
  • 41 Русия е агресивен ФАШИЗЪМ в действие

    1 11 Отговор
    Най-лошият сценарий при дистанциране на САЩ от НАТО и ЕС , ще е за самите САЩ , ЗАЩОТО агресивна Русия отдавна смята американците за джендъри и слабаци и иска да стъпи на американска земя за да промени световния ред...!!!
  • 42 Морски

    8 0 Отговор
    Още сега се махайте!
  • 43 Хммм

    7 0 Отговор

    До коментар #27 от "Мухаа,хаа!":

    Неолиберализма го наложи първо Рейгън в щатите през 80-те години на миналия век.. Рейгън замени либерализма с неолиберализъм... А в Европа неолиберализма навлезе през 90-те години на миналия век... Най напред в Англия, после Китай, след това в соц лагера (Русия +всички соц страни) и накрая Западна Европа... В Русия и при нас (бившите соц. страни) никога не е имало капитализъм.. Директно навлезе неолибераялната система... В Западна Европа където капитализма им беше коренно различен от либерализма в щатите, наричаше се национален капитализъм или още т. н. Кенсианска държава. Т. е всички сектори от национално значение бяха държавни... След навлизането на неолиберализма, всичко в Западна Европа се приватизира от шепа "бизнесмени" близки до властта.... И отвя парите на западняците в офшорки...Неолибералузма си е скрита олигархична диктатура...
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пловдив 1912

    2 1 Отговор
    Че то целия план на Щатите е Европа да им е задния двор , да нямаме мнение и като ти кажат , хоп и трябва да скачаш ! Че САЩ дават мило и драго Европа да не се възползва от руските енерго ресурси , защото ще стане по силна от тях , а освен всичко друго ще стане и по близък партньор с Русия (най големия кошмар на САЩ) ...Само Германия и Франция имат бюджет колкото цяла Африка , САЩ желае този пазар , САЩ направи всичко възможно за раздор между Европа и Русия, за жалост с политици като Урсула и Борел това стана възможно! Украйна и украинците са просто машата в ръцете на американските конгломерати , а Путин се хвана на въдицата ...трябваше повече прозорливост от страна на Русия, САЩ загиваха като хегемон , Китай щеше да ги довърши до пет години...но...не може да се отрече че американците са абсолютни стратези с хирургическа точност......просто само и единствено не трябва да забравят , че Русия и руснаците не са като никоя друга страна , с която са се заигравали в пряк физически сблъсък !!! Може да са стратези , но другите са достатъчно луди за да нулат часовника !!!!!
  • 46 Ххххххх

    0 0 Отговор
    Това означава че всичко дето са ни говорили за 33 години ще бъде лъжа (не че не го знаем де) и ще започнем от нулата.
Новини по държави: