Last news in Fakti

3 Април, 2023 16:15 2 757 2

Зимата в Румъния се завръща със сняг, виелици и полярен студ

  • румъния-
  • жълт код -
  • дъжд-
  • сняг -
  • вятър

Жълт код за дъжд, сняг и вятър влиза в сила за почти цяла Румъния от тази вечер

Зимата в Румъния се завръща със сняг, виелици и полярен студ  - 1
Снимка: Shutterstock

Жълт код за дъжд, сняг и вятър влиза в сила за почти цяла Румъния от тази вечер, предупреждават метеоролозите в страната. Очаква се значително застудяване на времето. Температурите ще паднат с 15 градуса и във вторник няма да надхвърлят 7-10 градуса.

„Ще захладнее значително заради проникването на студена въздушна маса и заради циклона в Средиземно море. Вятърът ще се усили и ще достигне скорост от 60 км/ч. В южните и югоизточните райони ще вали дъжд, а в планините и в северната и централната част на Молдова, Трансилвания и Банат - суграшица и сняг. Ще има периоди с виелици и намалена видимост“, информира изпълнителният директор на Националната метеорологична администрация Флоринела Джорджеску, цитирана от Диджи24.

За Южните Карпати е обявен оранжев код за силен сняг, особено на надморска височина над 1400 м. Ще натрупа значителна снежна покривка.

Междувременно последните дъждове причиниха наводнения в окръг Караш-Северин в югозападната част на страната. Порои превърнаха улиците в реки. Специализирани екипи с две мотопомпи и багер отвеждат водата от дворовете на местните жители.

Оранжев код за наводнения е в сила за районите на Тимиш и Караш-Северин.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охааа !

    4 1 Отговор
    Отивам да наточа вино и почвам да режа суджука ! ...и сядам да го чакам студа ! :)

    Коментиран от #2

  • 2 Тодор Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Охааа !":

    Да си жив и здрав!
Новини по държави: