Last news in Fakti

5 Април, 2023 07:30 1 127 26

Бившият гръцки премиер Алексис Ципрас протяга ръка към гей обществото

  • гърция-
  • гей сватби-
  • алексис ципрас-
  • еднополови бракове

Алексис Ципрас, който оглавява основната лява опозиционна партия "Сириза", заяви, че неговото правителство ще предостави на еднополовите двойки законното право да сключват брак

Бившият гръцки премиер Алексис Ципрас протяга ръка към гей обществото - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на гръцката опозиция и председател на "Сириза" Алексис Ципрас обеща да узакони еднополовите бракове с пълни родителски права, ако спечели парламентарните избори следващия месец, с което Гърция ще стане първата страна с преобладаващо православно християнство, която ще направи това, обобщи "Та Неа".

Алексис Ципрас, който оглавява основната лява опозиционна партия "Сириза", заяви, че неговото правителство ще предостави на еднополовите двойки законното право да сключват брак.

"Най-накрая дойде моментът, победата на нашата партия ще ... означава пълни права за двойките, независимо от техния пол", каза Ципрас в записано видеопослание на събитие, организирано от младежкото крило на неговата партия в понеделник и публикувано в интернет във вторник.

Ципрас заяви, че Гърция трябва да приеме препоръките, направени в резолюция, приета от Европейския парламент през 2021 г., в която се настоява държавите - членки на ЕС, да хармонизират напълно правата на еднополовите двойки с тези, предоставяни в по-широк план.

Еднополовите бракове са признати в по-голямата част от Западна Европа, но не и в Италия и Гърция, където съществуват граждански партньорства, както и в повечето други членове на ЕС в Източна Европа.

48-годишният Ципрас отправя предизвикателство към дясноцентристкия министър-председател Кириакос Мицотакис на изборите на 21 май. Той изостава в проучванията на общественото мнение въпреки намаляването на преднината на консерваторите през последните седмици след смъртоносната железопътна катастрофа.

Миналата година приключи строгият финансов контрол върху кредиторите от Европейския съюз, които отпускаха спасителни заеми, а предизборната битка досега се фокусираше главно върху социални въпроси, които включват обещанието на министър-председателя от миналата седмица да разшири стената по гръцко-турската граница, за да не се допускат мигранти.

Срещу съпротивата на Гръцката православна църква и политическите консерватори еднополовите граждански съюзи бяха легализирани през 2015 г. при предишното правителство, ръководено от Ципрас.

ЛГБТ групите в Гърция отдавна водят кампании за това членовете на техните общности да имат пълни семейни права и се стремят към по-строго прилагане на антидискриминационните закони.

В годишния доклад за правата на човека на Държавния департамент на САЩ се оценяват високо усилията на властите за справяне с насилието и дискриминацията, но се добавя, че нападенията срещу ЛГБТ лица продължават.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пророк

    29 4 Отговор
    Крайно време е да ни изтреска едно паве от космоса и земята да се отърве от нас.
  • 2 Съдията Дред

    14 1 Отговор
    Александър Македонски одобрява това
  • 3 Параной Патологин

    23 4 Отговор
    Администрацията на Байдън обвини Тръмп в престъплението здрава простата ,рошава коса и хетеросеуализъм!
  • 4 Прецакакис

    11 3 Отговор
    Краде от електората и избирателите на Кирчо Мицотака, Бай Фъновото и либерадтко протеже! Хитрец, ве хитрец, после, ако му се получи, ще ги извърти типично по византийски!
  • 5 Не ръка, друга част от

    26 1 Отговор
    Тялото си им е подал! Сега заслужава нито един хетеросексуален грък да не гласува за него!
    Политиците, за гласове и майка си биха продали!
  • 6 Олег

    17 0 Отговор
    Е сега вече ще влезе с пълно мнозинство.
  • 7 адаша

    26 2 Отговор
    Както е тръгнало, скоро ще узаконят и содомията. Голяма простотия ни заплашва. Бай Пешо козаря ще се жени за козичката Пенка.
  • 8 незнайко

    22 4 Отговор
    Извращението в света продължава ! Целта е да ни подготвят за рутинното раждане на деца в "инкубатор" с гени от МЪЖЕ ! Затова Европа е залята от млади здрави мъже ЧУЖДЕНЦИ ! Упадъка на обществата се вижда и без социолозите . ЕВРОПА загива !!!
  • 9 Морков

    21 7 Отговор
    Едно време имаше истинки мъже в гърция а сега само меки китки гъркините ще трябва да се обърнат към турците там ще им помогнат
  • 10 Трудолюбец

    19 5 Отговор
    Новата религия -- джендаризъм набира сили -- по света, а сетне и у нас.
    Но има надежда, както учи глашатая на глобалистите -- геносен Швааб, глобалистките англосаксонски номера не могат да минат ако Русия и Китай не ги приемат. А те не щат да ги приемат ...
    Майка и татко вместо Родител 1 и Родител 2 и прочие таквиз руски номера... Китай пък, на дело е най-расистакта страна -- в добрия смисъл. Расите трябва да добруват а не да се сношават. Расите са от Бога,. Но от Запад , освен джендър ценности , ГМО хибридна храна, решиха да направят нова, хибридна раса, и тъкмо според плана Калерги извикаха всякакви народи в Европа, без да се допитат до никой народ ... Хибридната раса ще е със съзнание на космополити, интернационалисти, глобалисти... общото между тях е че са безродници, т.е. лесноуправляеми от вънка.. Бащата на наш Кирчо лично се похвали, че го е възпитавал да бъде "гражданин на света".

    Коментиран от #24

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 АналИтик

    7 2 Отговор
    Колко е голямо гей обществото в Гърция и дали е толкова огромно, че да му донесе нужното мнозинство за избори, не знам!
    Но пък знам, че ще му потекат пари от САЩ, ЕС и филанропите, за купуване на гласове и любов от "независимите" медии за изграждане на светлейшия му образ!

    Правилен, добре премерен ход!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Трудолюбец

    5 3 Отговор
    " Крайно време е да ни изтреска едно паве от космоса и земята да се отърве от нас.""
    Не се коси, Борбата между Доброто и Злото е от хилядолетия, с променлив успех. Доброто накрая ще победи, но това става бавно. До тогава Злото ще спечели някоя и друга битка. А и повечето хора са си добри с малки изклщчения.... Веднъж, доста преди бай Адолф, изплювайки камъчето, англосаксонецът Сесил Роуз сподели с цялото човечество, че "англосаксонската раса е обречена на величие", и тя трябва да управлява света, тъй като е "единствената висша раса в света". Освен мисълта за "висшата раса" в умовете на англосаксонсонците витае и мисълта че британците са... израилтяни ....Посочено е и от Никалъс Хъгар в книгата Тайната история на Запада: "Идеята че келтско--англо-саксонските народи, които населяватБританските острови и англиговорещите доминиони ( САЩ, Канада, Южна африка, Австралия и Нова Зеландия), както и части от протестанска холандия са "изгубените" израилтяни от библейското пророчество....се корени в народностното съзнание на Британия... Вярват и че английския монарх е от царската линия на Давид" Хагър дава и сведения за развитието на тази идея от средновековието ...
  • 16 Шаро

    9 2 Отговор
    Знаете съдбата на Содом и Гомор... Натам се е запътил света.
  • 17 Просто човек

    1 8 Отговор
    Браво, Гърция!
  • 18 Наблюдател

    5 1 Отговор
    Щом се налага ще протегне и други части на тялото.
  • 19 Въпрос

    2 0 Отговор
    Това че им е пуснал ръка, не е ли пресъпление?
  • 20 Любопитен

    5 1 Отговор
    Толкова много ли са геьовете в Гърция че да му осигурят изборната победа?
    Или го прави за да го залеят с пари от САЩ и ЕС за изборната му кампания, за купуване на гласове и медии?
    И да остане нещичко и за него по метода "зеленски"
  • 21 дядо поп

    6 1 Отговор
    Е няма лошо , тъкмо ще си отдъхнат малко комшийските кози!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 малакийн

    3 0 Отговор
    то пли нас си е тладиция,плосто официално е от циплас сега!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Конник

    3 0 Отговор
    Еднополовите бракове с пълни родителски права? А как ще им се раждат на тях деца? Като Исус Христос без непорочно зачатие а само чрез силата на Светия Дух без намесата на баща?
    Според това Библията узаконява изневярата! Или както Мойсей казва, че детето може да спи три години в майчината утроба!
  • 26 бай Иван

    1 0 Отговор
    И тоя се продал за гласове. Сега остава да му пръснат огледалцето от гей обществото и идилията да е пълна.
Новини по държави: