Last news in Fakti

26 Септември, 2013 17:42 1 270 0

Ватикана: Исус Христос е изпратил "първия в света туит"

  • ватикана-
  • исус христос-
  • туитър-
  • социални мрежи

Христос:създателят на кратките съобщения

Исус Христос бе описан като „създателят на социалната мрежа Туитър“, защото неговите думи са били "кратки и изпълнени със значение". Това сравнение направи кардинал Джанфранко Равази, който е на чело на Папския съвет за култура, по време на пресконференция с италианската преса.

Той заяви, че Христос "е използвал туитове преди всеки друг в света, с елементарни фрази, състоящи се от по-малко от 45 символа, като например: "Обичай ближния си".

На пресконференцията кардиналът подчерта значението на съвременните технологии за църквата, като заяви, че "ако духовниците не се интересуват от новите комуникациите, те не зачитат и застават срещу задълженията си."

Католическата църква стана един от потребителите на социалната мрежа Туитър когато папа Бенедикт XVI създаде своя официална страница през ноември 2012 година. Папа Франциск последва примера на предшественика си веднага след като встъпи в длъжност и в момента има над три милиона последователи.

Въпреки че папата не е пряко отговорен за писането на съобщения в своя профил в социалната мрежа (тъй като той всъщност има девет различни профила - всеки на различен език ), той лично ги „одобрява“.

През юли тази година папа Франциск дори предложи църквата да позволи на вярващите да получават индулгенция (пълно или частично освобождаване от църковните наказания, наложени за извършването на даден грях – бел.ред.) през Туитър, с което да се намали времето, което католиците трябва да прекарват в изповедалнята.Това действие на църквата печели лоша репутация през Средновековието, когато корумпирани членове на духовенството предлагали индулгенции в замяна на пари. Сега обаче опрощение може да бъде получено по различни начинби, включително добри дела и молитви.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: