Last news in Fakti

5 Май, 2023 13:53 782 2

Бум на продажбите на сувенири и напитки във Великобритания

  • великобритания-
  • сувенири-
  • напитки-
  • коронация-
  • крал чарлз

Навръх коронацията на британския крал Чарлз III

Бум на продажбите на сувенири и напитки във Великобритания - 1
Източник: БГНЕС

Навръх коронацията на британския крал Чарлз III, продажбите на сувенири и други артикули, свързани с това забележително събитие, са достигнали безпрецедентни висоти в Обединеното кралство. Например, производителят на елегантен порцелан "Халцион дейс" (Halcyon Days) очаква приходите от продажбите на колекцията си, посветена на коронацията, да надхвърлят 1 милион британски лири (1,14 милиона евро). За да отговори на повишения интерес, компанията е увеличила своя персонал с 20% и е произвела още 150 000 порцеланови изделия, което е много повече от обичайната им производствена мощност, предаде БТА.

"Халцион дейс" е официален доставчик на кралския двор, предоставящ изкусно изработени артикули за британското кралско семейство. Те съобщават, че продажбите им винаги нарастват по време на значими кралски събития, но коронацията на краля е нещо напълно изключително и поръчките се натрупват", каза главният изпълнителен директор на компанията, Памела Харпър.

По-голямата част от британските търговски вериги съобщават за рязък ръст в търсенето на инвестиционни предмети като пощенски марки с образа на "Крал Чарлз" и сребърни монети от Кралския монетен двор.

Също така, нараства търсенето на дрехи в цветовете на националното знаме на Великобритания. Супермаркетите съобщават за скокове в продажбите на пенливи вина, английски бутикови вина и киш, поради предстоящата коронация.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    3 0 Отговор
    Пропуснали са тоалетна хартия да ви кажа аз на вас ,може и четка за тоалетна с главата на дръжката или самата четка с форма и различни цветове .Е тогава бих си купила и аз ще има много клиенти другата половина на която им е все тази за тези чаши .... тениски изработени с разхищение от бюджета на народа и с тази инфлация
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: