Last news in Fakti

6 Май, 2023 11:45 1 947 8

Обстрелваха министър на летището в Кабул

  • афганистан-
  • кабул-
  • летище-
  • министър-
  • обстрел

Инцидентът е станал по време на заминаването на външния министър Амир Хан Мутаки за Пакистан

Обстрелваха министър на летището в Кабул - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Летище Кабул беше ударено от ракетен обстрел по време на заминаването на външния министър на временното правителство, сформирано от талибаните, Амир Хан Мутаки, за Пакистан. Това съобщи афганистанският вестник Hasht-e Subh, позовавайки се на източници.

Според изданието, най-малко трима служители на летището и няколко пътници са ранени. Самият министър не е пострадал. Общо три ракети са били изстреляни от неизвестни, те са били насочени към ВИП салона и пътническия терминал на летището.

Инцидентът е станал на 5 май, когато талибанската служба за сигурност забранява заснемането на видео и снимки, за да не попадне информацията в медиите.

Според афганистанската национална телевизия Мутаки е пристигнал в Исламабад, където ще се срещне с външните министри на Пакистан и Китай относно търговско-икономическото сътрудничество, както и в областта на регионалната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Самальота

    6 0 Отговор
    На снимката май е руски?

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Айзенауер

    4 0 Отговор
    скивайте снимката - НЕМА ТАКАВА ГРОТЕСКА, ДРУГАРЕ!
  • 3 Гошо

    3 1 Отговор
    Аматьори. Да бяха сложили една кутия пиратки под джанката на летището, да видиш тогава кво става.
  • 4 Какво друго очаквахте?

    3 0 Отговор
    И защо все насочвате към Русия по повод на Афганистан. Това фащ не го приема. Те са първи, както се натискат да са по цял свят. Но не са! Америка сее смърт.
    И какво за Афганистан?
    Краварите избягаха изведнъж, оставяйки военната си техника на талибаните и бягойки от покривите на посолството, облечени като жени. В Афганистан стана нетърпимо - това е резултат от краварското присъствие. ПОЗОРНО!!! Да говорим ли за другите страни, които разнебитиха? За убийството на Садат и Кадафи, след което държавите станаха неуправляеми и бедни???? Но САЩ и сега СМУЧЕ петрол от единия край на СИРИЯ. Асат за това им пречеше. НЯМА да стане. Както казва народът, с техните камъни по техните глави.
    Губи ли ти се като информация, или си програмиран да пишеш само каквото ти кажат?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    снимката не атоварния военен самолет илюшин, с реактивни двигатели а нашите на парада още са с вентилатори ние сме с самолети от 18 век и пак руски, иначе се пъчим че сме в нато ама нато ни даде само хартиени самолетчета ха ха ха парада още го правим с руска техника
Новини по държави: