Last news in Fakti

6 Май, 2023 12:10 1 320 3

Един загинал при рухване на сграда в турския окръг Малатия

  • турция-
  • земетресение-
  • сграда-
  • срутване-
  • жертва

Районът е с най-много поражения след разрушителното земетресение в южната ни съседка

Един загинал при рухване на сграда в турския окръг Малатия - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Един човек е загинал при рухването на сграда в източния турски окръг Малатия, предаде турската държавна телевизия ТРТ-Хабер. Триетажната сграда, която е била силно повредена при земетресенията на 6 февруари, се срути снощи в град Батталгази в окръг Малатия. Първоначално бе съобщено, че зданието е четириетажно, уточнява БТА.

Спасителни екипи предприеха акция за издирване на хора под обломките. В района бяха изпратени линейки, полиция, пожарникари, както и екипи на АФАД (Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации).

Малко след стартирането на спасителната акция обаче екипите откриха тялото на човек под руините.

На мястото на инцидента пристигна валията на Малатия Хулуси Шахин. Той посочи, че четирима души, занимаващи се с продажба на скрап, вчера са били в тежко засегнатата сграда. Когато зданието започнало да се срутва, трима от тях са успели да избягат, но за съжаление един човек е останал под отломките.

Хулису Шахин каза още, че в района на Малатия има около 35 000 силно повредени при земетресенията сгради, които може да се сринат във всеки един момент при най-малката вибрация.

Събарянето на тези сгради ще отнеме време. Влизането в тези здания е изключително опасно за живота. За съжаление това, което видяхме днес, е пример за това, каза валията, като призова хората да стоят далеч от силно повредените сгради.

Малатия е сред 11-те тежко пострадали окръзи в Турция при унищожителните земетресения на 6 февруари.

По официални данни броят на жертвите от опустошителните трусове в страната на 6 февруари е над 50 хиляди, а ранените са около 115 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 българин

    1 1 Отговор
    много се радвам. предният път го написах не толкова директно, а вие сте го изтрили. Такава цензура има тука, че чак Путин и Цзи Пин ще ви завидят.

    Коментиран от #3

  • 3 Дайрект

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "българин":

    Иди оте.
Новини по държави: