Last news in Fakti

26 Май, 2023 12:38 946 6

Ердоган отправи призив към турските избиратели

  • турция-
  • ердоган-
  • призив-
  • граждани-
  • избори-
  • президент

Да открият пътя към "Векът на Турция"

Ердоган отправи призив към турските избиратели - 1
Източник: БГНЕС

Днес президентът на Турция, Реджеп Тайип Ердоган, направи призив към турските избиратели да открият пътя към "Векът на Турция", като гласуват за него на втория тур на президентските избори на 28 май. Това обяви Ердоган в своя акаунт в Twitter.

Той изрази убеждението си, че на 28 май страната ще продължи по пътя си към създаване на голяма и силна Турция.

Президентът повторно подчерта, че той и неговата управляваща Партия на справедливостта и развитието (ПСР) са изпълнили обещанията си към гражданите във всичките 81 окръга. Той призова всички да отворят вратите към нова епоха за Турция и да изградят "Векът на Турция".

Президентът на Турция представи своята визия за "Векът на Турция" през октомври миналата година.

Във втория тур на президентските избори Ердоган ще се изправи срещу Кемал Кълъчдароглу, лидер на основната опозиционна Народнорепубликанска партия и кандидат за държавен глава на Националния алианс, предаде БТА.

Ердоган не успя да спечели на първия тур от президентските избори с по-малко от 1%. Разликата между него и Кълъчдароглу беше около 5%. Третият кандидат Синан Оган получи 5,17% от гласовете. Преди няколко дни Оган обяви, че ще подкрепи Ердоган във втория тур.

74-годишният Кълъчдароглу определи втория тур като "референдум" за бъдещето на Турция.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кълъчката е джендър

    13 3 Отговор
    Става за Султан колкото Боко за балерина..
  • 2 честен ционист

    5 4 Отговор
    Мазните пехливански борби на двете старчета част 2.
  • 3 Анонимен

    3 4 Отговор
    Мараба бе чоджум. Чок кахър. Хабер на измир, Бурса, Истанбул, на мелиха, Фахрие, Неппе, Садкъ, Хафизе, много са. Взеха елита на България, 1989. България винаги я крадат. Било те, било земята на дедите ни в Гюмюрджина, Одрин. Истини, наши, е женен за одринска тракийка. Страдат живите българи християни тракийци за Беломорието, за Одрин. Български земи са. Успех, който и да победи в Туркие, дано а е за доброто и на България, на младите хора най вече.
  • 4 Бай Хюсеин

    3 2 Отговор
    Успех на Бай Кемал,Т@зи да хваща пътя До Кремъл при другия Дикт@ра Вович.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Последна спирка преди тъмния тунел

    0 1 Отговор
    И много хора са наясно какво означава това, както и за съжаление ще се наложи пак да си извоюват свободата.Точно както си го пише в едни книги. Въпроса е дали до голяма степен опозицията ще успее да попречи на ердоган и тайфа да манипулира секции.
Новини по държави: