Last news in Fakti

14 Октомври, 2013 20:18 1 639 0

В Лондон разбиха терористична клетка

  • лондон-
  • полиция-
  • арести

Арестите са извършени съгласно приетия през 2000 г. закон за борба с тероризма

Стрелба и арести белязаха поредната антитерористична операция в столицата на Великобритания – Лондон, съобщават световните агенции.

Операцията била логичен завършек на продължителна операция на разузнаването.  Властите са взели решение за провеждане на операцията в неделя и тя е била осъществена след няколко часа. Целта е била „предотвратяване на потенциална сериозна заплаха“. Арестите са извършени съгласно приетия през 2000 г. закон за борба с тероризма.

На улица в източната част на Лондон въоръжени полицаи щракнаха белезниците на двама 25-годишни мъже с британски паспорти. Единият е от тях е с турски произход, другият от алжирски.

Друг 28-годишен англичанин от азербайджански произход е бил арестуван в квартала Нотинг Хил, а 29-годишен пакистанец е бил задържан в югоизточните райони на британската столица.

Медиите разкриват, че при един от арестите на полицаите се наложило да стрелят по гумите на колата на един от заподозрените край Лондонската кула.

Направен е бил оглед на шест жилища и два автомобила, използвани от групата.

Междувременно стана известно, че британската полиция е задържала мъж с нож, който се е опитал да влезе в Бъкингамския дворец, съобщава АП.

От двореца обявиха, че кралица Елизабет II не е била в него по време на инцидента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: