Last news in Fakti

21 Юни, 2023 11:15 2 060 3

В Дубай прецениха вероятността от нападения на акули

  • дубай-
  • обединени арамски емирства-
  • плаж-
  • акули-
  • нападение

Във водите на Дубай джетовете се движат непрекъснато, за да предпазят плувците от акули

В Дубай прецениха вероятността от нападения на акули  - 1
Снимка: Shutterstock

Общината на Дубай оцени шансовете за нападение на акули край бреговете на емирството като изключително ниски и увери населението, че нейните специалисти са готови за всякакви извънредни ситуации.

Айша Алмур Ал Мухери, изпълняващ длъжността директор на отдела за устойчивост на околната среда, каза, че общината разполага със специални джетове за защита на плувците от агресивните морски обитатели.

Освен това на плажовете са монтирани специални предупредителни системи, които да привлекат вниманието на посетителите към потенциална среща с морски обитатели - независимо дали става дума за акула или мирна костенурка.

При приближаване на акули по плажовете се издигат червени знамена, които забраняват на жителите и гостите на Дубай да влизат в морето. Извънредните спешни служби за реагиране в Дубай винаги са на плажовете на емирството, за да помогнат при спешни случаи на сушата или в морето.

Айша Алмур Ал Мухери отбеляза, че големи стада риби рядко посещават претъпканите плажове на Дубай и ако дойдат акули, те не проявяват агресия към хората. Така че в плитки води най-често се срещат рифови акули. Заедно с това тя призова туристите и местното население да излезе от водата, когато се появят акули.

По-рано властите на Обединените арабски емирства публикуваха меморандум за обществеността относно правилата за поведение при среща с акула, след като в социалните мрежи се появиха съобщения за появата им край бреговете на Корфаккан.

Както се отбелязва в Службата за опазване на околната среда, този вид акули не представлява опасност за хората. Те няма да атакуват, освен ако някой не ги провокира или започне да ги преследва целенасочено. В същото време плажуващите, които срещнат акула в морето, ги съветват да не се доближават до морския хищник и да не го докосват.

Често китовите акули плуват до бреговете на ОАЕ. Те могат да достигнат 12 метра дължина и да тежат до 40 тона. Минималното разстояние, на което можете да се доближите до акулите, е три метра - това се отнася както за плувците, така и за тези, които управляват лодки и кораби.

Източник: Khaleej Times

Превод и редакция : Оля Ал-Ахмед


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Леле

    0 0 Отговор
    каква голяма пираня!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Голяма я

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Леле":

    Като русуфил е.