Last news in Fakti

22 Юни, 2023 11:06 1 686 20

Френската полиция разби нашенска банда, крала ползвано олио

  • франция-
  • българи-
  • полиция-
  • банда-
  • ползвано олио

Групата е специализирана в кражбите от големи вериги заведения за бързо хранене и продаване на суровината за преработка в Нидерландия

Френската полиция разби нашенска банда, крала ползвано олио  - 1
Снимка: Нова телевизия

Във Франция е била локализирана организирана престъпна група от българи, крали голямо количество ползвано олио, което е продавано за рециклиране и превръщано в биогорива. Групата е специализирана в кражбите от големи вериги заведения за бързо хранене и продаване на суровината за преработка в Нидерландия, съобщават от Нова телевизия.

Властите твърдят, че за последните години цената за тон използвано олио се е качила от 150 на 1200 евро. Точно в тази "ниша" на пазара нашите сънародници намерили доходоносен бизнес.
При спецакция френската полиция е нахлула в помещения, използвани от българската банда. В тях са открити 250 варела с 36 000 литра използвано крадено олио.

Употребяваната мазнина се продава съвсем легално и в Белгия и Испания. Има фирми, изкупуващи това олио, които след това го рециклират чрез специални машини и го използват като биогориво.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уточнете

    28 1 Отговор
    Това че имат български паспорти, не ги прави българи! Всички са от катуна!
  • 2 Малката муха

    32 2 Отговор
    Как се краде използвано олио? Крадците влизат през нощта и източват фритюрниците ли? Ако е било събрано вече във варели от служителите на заведенията, защо не се пази? Или разбиват заведението и вместо да го оберат цялото, изнасят 2 варела олио - все едно носят два буркана. Много странна история.

    Коментиран от #9

  • 3 Иван

    13 6 Отговор
    Какви са тези глупост крали олио, ресторантите и кръчмите го събират и им го продават. Малко смешна история, как се надигат тези варели, как се разтварва тази мазнина, ходене до фирмата за преработка. Просто някой франсета искат да премахнат нашите находчиви братя от бизнеса.
  • 4 Сандо

    4 1 Отговор
    Хората нямат пари за гориво за да си карат колите.И са ги хванали по миризмата от ауспусите им.Може би.
  • 5 Завиждат им

    6 1 Отговор
    Това е бизнес и за БГ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 хитано

    9 0 Отговор
    става дума за римляни ,не за българи
  • 9 паспорта

    12 0 Отговор

    До коментар #2 от "Малката муха":

    Добре е да се излезе малко из Европа ,не само на село пред кръчмата.
    Хората в Европа не си и помислят,че някой ще дойде да краде използвано олио и го държат в бидони в склада ,а най -често зад заведенията за бързо хранене. Това,че Ганя е свикнал само да краде си е наш проблем.
    Е, и те си имат мургави хубавци,но няшите бият всички по-наглост и безочие.

    Коментиран от #11, #16

  • 10 Соваж бейби

    5 0 Отговор
    Няма как да е крадено защото е със съдействието на персонала за шефа не съм сигурна ама ....Данъчните са се разболяли че не са могли официално да щипнат пари там е проблема,ако работиш или имаш бизнес на черно както се казва си нарушител и се наказва с закон ,хитро са го измислили бедният човек винаги е прецакан.Едно трябва да се признае на Ганчо тарикат голям е и за боклука намира намира начин как да го продаде !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 бай Иван

    8 1 Отговор
    Ох, вече и за крадци не ставаме! Докъде я докарахте тая държава бе!. Нашите крадяха луксозни коли сега , шарлан . Срам! .15 минути Нова ТВ се занимава с умопомрачителната схема.Казаха "големи престъпни групи".Големи, големи , та колко да са големи тия? А цял инистър председател имахме свързан с кражби на коли . Следващият ни сигурно ще е шеф на шарланената мафия. Какъв упадък и на престъпността ни! Същият като упадъка и на държавата.

    Коментиран от #13

  • 13 Соваж бейби

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "бай Иван":

    Виж ако се замисли човек няма лошо в цялото фиаско ,нали е боклук?Същото важи и за боклука който се извозва два пъти в седмицата нали трябва и за това хора !Не е нещо от рода кражби по домове ,дрога....еко работници с грижа за природата и си докарали лев от който не попаднала и стотинка в държавната хазна .Погледни и от другият ъгъл
  • 14 Квооо

    1 1 Отговор
    Стааана с ЮРУША
    Пак ли ЗАПЕЦНА или само ЗАПЕЦНА?
  • 15 и кражбите ни

    2 0 Отговор
    мизерни...
  • 16 Малката муха

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "паспорта":

    май ти пишеш от кръчмата :)
    точно за градовете за които описваш, как няма престъпност и никой не краде, има още по-строги правила и закони. и ти гарантирам, че точно там не можеш просто така да си изсипваш старото олио в бидона и да си го държиш в мазата. така че не ми разправай как е на запад. там ще те санкционират веднага, не спазваш ли записаните нормативи и изисквания. Цялата история е измислена от автора, или "събиращите на използвано олио" са си имаме някакви договорки (макар и устни) със заведенията, но някой е решил да ги натопи (сигурно ти звучи много страно западняк да реши да натопи българи, нали - те там всичките са само божествени същества и най-вече интегрираните емигранти от последните 10 години).

    Коментиран от #17

  • 17 Братвурст

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Малката муха":

    Всяко заведение има ограден заден двор с казани и там държат използваното олио в кофи или бидони
  • 18 121

    0 0 Отговор
    Нашенци от пр....дня боя ще направят,от краве мляко овче сирене,нямат равни.Що се отнася до далавера и аванта,кило сол даже ще изядат.Ужас,ужас.
  • 19 пенко

    0 0 Отговор
    СТАВА ЗА ДОБАВКА КЪМ АВТОМОБИЛНОТО ГОРИВО И Е СУПЕР !!!!!!!!!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: