Last news in Fakti

25 Юни, 2023 19:04 7 569 84

Какво ще се случи с руския министър на отбраната Шойгу?

  • шойгу-
  • путин-
  • отношения-
  • президент-
  • министър на отбраната

Путин и Шойгу ходеха заедно на риба, събираха тен, разголени до кръста в далечен Сибир, играеха в един и същи отбор на хокей на лед

Какво ще се случи с руския министър на отбраната Шойгу? - 1
Източник: БГНЕС

Владимир Путин и Сергей Шойгу ходеха заедно на риба, събираха тен, разголени до кръста в далечен Сибир, играеха в един и същи отбор на хокей на лед. Руският министър на отбраната от дълго време бе смятан не само за политически съюзник на руския президент, но също и за един от негови редки приятели сред руския елит, припомня "Франс прес".

Но сега техните отношения и дългогодишната политическа кариера на Шойгу са изправени пред значително предизвикателство след бунта на лидера на паравоенната група "Вагнер" Евгений Пригожин.

Путин сложи край на бунта след изненадващо посредничество от страна на беларуския президент, Александър Лукашенко. Но позицията на Шойгу, който за момента изчезна от публичната сцена, стана особено несигурна.

Пригожин успя да превземе генералния щаб на южното руско военно командване, базиран в Ростов на Дон, смятан за невралгичен център на руската инвазия в Украйна. Той обвини Шойгу, че е избягал като страхливец и се закле, че ще бъде задържан.

В миналото лидерът на "Вагнер" обвини Шойгу и началника на генералния щаб на руските сили, генерал Валерий Герасимов, че са отговорни за смъртта на десетки хиляди руснаци в Украйна и че са отстъпили територии на врага.

"Големият печеливш на вечерта е Лукашенко, а големият губещ е Шойгу", обобщи Арно Дюбиен, директор на организацията Френско-руски център за наблюдение на двустранните връзки (Observatoire franco-russe), визирайки развоя на събитията вчера вечерта.

Преди да избухне бунтът, в петък вечерта Шойгу бе подложен на серия от вербални атаки от страна на Пригожин. Той носи и като гюле на крака си неспособността на руските сили да напредват в Украйна, 16 месеца след началото на руската инвазия, отбелязва Франс прес.

На 12 юни видео на Путин и на Шойгу, присъстващи на церемония по връчване на медали във военна болница, показа руският лидер да обръща гръб с очевидно пренебрежение на министъра си. Това бе възприето като жестока немилост към Шойгу, чиято дългогодишна кариера е несравнима с тази на който и да е друг министър в постсъветска Русия. Шойгу е в центъра на властта в Москва още преди Путин.

Роденият в Тувската автономна област в Южен Сибир Шойгу е част от съвсем малкото неетническите руснаци, заемали високопоставен пост в правителството след рухването на СССР. Възходът му започва през 1994 г. като министър на извънредните ситуации през първите години на президентството на Борис Елцин. На поста той става познато присъствие за руснаците и един от най-популярните политици в страната. Обикаля всички краища на Русия, за да се справя с кризисни ситуации, породени от самолетни катастрофи или земетресения. На поста е при дузина премиери, до 2012 г., когато става областен управител на Московска област, а после министър на отбраната същата година. Тогава той става генерал въпреки липсата на опит във висшата йерархия на въоръжените сили. Като такъв той следи успешно за изпълнението на сложни операции, по-специално руската интервенция в Сирия през 2015 г., която оставя на власт съюзника на Москва Башар Асад.

За 65-ия рожден ден на Шойгу Путин му подари едно от най-висшите звания - Медала за заслуги към отечеството, който допълва колекцията му от други медали, връчени му досега.

Но катастрофалната инвазия в Украйна, с която Кремъл се надяваше да превземе Киев за няколко седмици, породи доста въпроси.

"Пригожин искаше да изпрати сигнал, че Шойгу и Герасимов трябва да бъдат уволнени, защото са некомпетентни и че е нужна промяна в стратегията", казва Пиер Разу, директор на Средиземноморската фондация за стратегически изследвания.

Вече няма и признак за приятелството между Шойгу и Путин, нито техни снимки като тези от 2017 г., когато те, голи до кръста, събираха тен на брега на река в сибирската тайга. Шойгу бе сведен до функцията да ломоти доклади и отчети по време на срещите си с Путин, освен ако не е направо сбутан в някои ъгъл на стаята, докато Путин участва във видеоконференция.

Рускоезични канали в "Телеграм" дори публикуваха спекулации за негов евентуален приемник, споменавайки името на областния управител на Тулска област, Алексей Дюмин, който заемаше висши постове в руските сухопътни сили и в службата за сигурност на президента.

"Групата на Шойгу е на ръба на разпада, Шойгу самият е в немилост и скоро вероятно ще подаде оставка", уверява каналът "Преемник" в Телеграм, който е особено следен.

По-рано днес говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че не му е известно да има промяна в отношението на президента Владимир Путин към министъра на отбраната Сергей Шойгу, предадоха ДПА и ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 47 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОТарАК

    23 52 Отговор
    нищо няма да му се случи. бункерният винаги си е държал на приятелите

    Коментиран от #58

  • 2 Абсолютно нищо

    83 18 Отговор
    Пак се упражнявате да вменявате тъпотия!

    Коментиран от #42

  • 3 Майна

    51 8 Отговор
    Ще разберем , нали вчера Пригожин /на пейка/ говори с заместник министъра на отбраната и ..генерали..
    Пригожин ще ,,докладва,,..
    Операция - Чисти ръце / ама не по Гешевски/
  • 4 Да си сменят държавата направо

    35 62 Отговор
    Който и да сложат нищо няма да се промени..производството на боеприпаси е това резервите заминаха..за да водиш модерна война ти трябва икономика и модерни оръжия..не е като през 45 когато един автомат се сглобяваше за 5 долара и така се печелене войната..руските чугуни упорито отказват да разберат в коя година живеят което е и основната причина за войната

    Коментиран от #9, #21

  • 5 всичко е ток

    31 12 Отговор
    Тоя бушон изгоре
  • 6 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    53 31 Отговор
    Ще трепе укри по план и ще се зъби на западните чакали и техните марионетки, това ще прави Шойгу!

    Коментиран от #40

  • 7 Майна

    85 13 Отговор
    За какъв преврат говорите, като през цялото време Вагнеровци се движеха като на Парад...
    Големи шарани...
    Има една доказа истина- колкото е по-невероятна една лъжа, толкова е по ДОСТОВЕРНА
  • 8 Българин

    48 32 Отговор
    Шойгу е бита карта. Току виж дошъл някой с акъла си и укрите ще приключат до 2 месеца

    Коментиран от #27, #41, #73

  • 9 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    57 22 Отговор

    До коментар #4 от "Да си сменят държавата направо":

    И това ще стане ще се смени само името със СССР 2 - никога няма да се предадат на западните капиталистически чакали и да са им слуги и роби като другите народи от бившият соц. блок.

    Коментиран от #44

  • 10 Българин

    58 18 Отговор
    Да питам. Как върти и контраперемога или там както му викат укрите? Нещо липсват новини. Всички се занимават с жалкия водевил на готвача

    Коментиран от #13

  • 11 а бе

    38 7 Отговор
    нашия невероятен, високо ентелегентен стратег стуенчо ще ви обясни всичко.😄
  • 12 уха ху мухо ха

    21 14 Отговор
    Да оди в далний восток и с накраденото от армията да си спретне един Шойгуйски колхоз и да отглежда елени.

    Коментиран от #82

  • 13 хахах

    32 10 Отговор

    До коментар #10 от "Българин":

    Абе кой гледа украинска контраофанзива когато в русия е толкова по интересно
  • 14 3.14К

    64 12 Отговор
    Никой не знае каква е истината, но всеки се упражнява с безумни анализи и сценарии. Върхът беше днес по БНР преди обяд. Триото Д. Янкулова- водещ, П. Георгиев - бивш журналист, сега преподава по програмите на Сорос и едно безлично и злобно същество от някогашното СДС сътвориха истинско информационно разстройство в ефира.
  • 15 Майна

    61 8 Отговор
    Има видеа в мрежата на Вагнеровци в Ростов.
    И други..
    Направо съм се смял..
    Граждани се спрели и ги гледат ,ама без всякакъв страх/ щото са руски/
    Онези в колона ,стратегически приведени/ ха ха ха/ влизат в сградата..
    Един от гледащите, на години човек се обръща към двама от тях, които със спуснати автомати уж ги предпазват и им казва- ,,Какво правите тука, бе..
    Не ви ли е срам...,,
    Милите стоят и мълчат..
    Абе,бпълно ШОУ
  • 16 А аз си мислих

    6 28 Отговор
    Че сега готвача ще вземе мястото на Шойгуто. Нали казват, че са като варвари руснаците....
  • 17 Скайнет

    18 38 Отговор
    Това е интересен въпрос. Както и какво ще се случи с Пусин и Пригожин. Пригожин със сигурностще изгърми първи,а Пусин тепърва ще види изненади.
  • 18 Адолф

    19 36 Отговор
    А сега ще търкат заедно наровете в Хага.Без да събират тен,играят в един отбор по хокей и ходят за риба заедно.

    Коментиран от #62

  • 19 Хорхе

    26 5 Отговор
    Само хубави неща- отива в пенсия както Пригожин на екскурзия.
  • 20 ЧЕСТНО

    56 17 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПОПИТАТЕ КАКВО Е СТАНАЛО И КЪДЕ Е ЗАЛУЖНИ, А СЕ ИНТЕРЕСУВТЕ ОТ ШОЙГУ? СТРАХ ЛИ ВИ Е ДА ПОПИТАТЕ ЗА ЗАЛУЖНИ, МАЙ ИМАТЕ ЗАБРАНА ОТ ПОСОЛСТВОТО, А?

    Коментиран от #35

  • 21 Гост

    45 12 Отговор

    До коментар #4 от "Да си сменят държавата направо":

    Тия ги слушаме от две години. Няма ли да кажеш, че Вовата е с неизлечима болест? Не ви ли омръзна? Ако трябва да ти плащам аз, няма ти дам и една стотинка за тия простотии.
  • 22 Служил в БНА

    28 14 Отговор
    Тоя бурят Шойгу ,накичил се с маршелски пагони,дори един ден военна служба няма...
  • 23 Факти да ама не

    22 13 Отговор
    Това е игра в която Путин искаше да види първо кой му е верен, второ да разбере как приемат Пригожин. Защото май той ще бъди наследника на Путин ако е още жив щото те вече не знаят кой къде да пращат.
  • 24 Ха ха ха

    18 36 Отговор
    Нищо няма да се случи..... ама никъде в пРоссия.... мужики ще ходят още сто години по нужда на двора, а мамашките ще перат на речку... Тоалетните чинии около Бахмут отдавна свършиха....
  • 25 Павел

    63 17 Отговор
    Докато някой гледат кукленото шоу на Пригожин с участието на 500 души, Вагнер се подготвят да превземат Харков с останалите 45500 души, а Шойгу може и да бъде заменен от Дюмин, който първо ще обере лаврите от победата срещу терористите от НАТО, а после ще наследи Путин на президентския стол . Същевременно под голямата димна завеса се извърши мащабна прегрупировка на руските войски в тила както и голяма специална акция чисти ръце в Москва. С един фокус свършиха доста работа пред очите на излъгания западен свят.

    Коментиран от #32, #37, #38, #45

  • 26 Димитър Георгиев

    20 33 Отговор
    Докато тази комунистическа шайка в Кремъл не се изолира от властта, няма да има оправия в Русия.Същото важи и за България!
  • 27 по-реален българин

    28 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Ако имаше някой умен нямаше да я има тази война.
  • 28 1944

    15 24 Отговор
    16 месеца скучен рООсийски цирк.
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    15 26 Отговор
    НА ПУТЛЕР , ШОЙГУ , ФИГУРАНТА И ПРИГОЖИН , МЯСТОТО ЗА ........ ПОЧИВКА Е ........ ГУАНТАНАМО ..... ФАКТ !

    Коментиран от #81

  • 30 нннн

    19 5 Отговор
    Ще събира тен и ще лови риба, заедно с Герасимов и още няколко генерали. По- полезни ще са като риболовци.
  • 31 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    17 19 Отговор
    Путлер като разбере сега как е лъган лошо му се пише
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 гебрев

    18 22 Отговор
    Пирожката си подписа смъртната присъда. Алчното, кръвожадно КГБ джудже не прощава.
  • 34 Родопа

    8 4 Отговор
    Може да решат да го консервират
  • 35 Ттттт

    34 9 Отговор

    До коментар #20 от "ЧЕСТНО":

    Падна му ракета на главата и от Залужни стана на Ненужни.
  • 36 стоян георгиев

    14 16 Отговор
    Шоигу е клоун ,но най жалкото ще е сега путин да го смени от страх към пригожин.
  • 37 Мозъчен дефицит

    16 27 Отговор

    До коментар #25 от "Павел":

    Нямате налягане за Харков вече ушанка
  • 38 а ааа

    8 9 Отговор

    До коментар #25 от "Павел":

    Това през какви очила го видя???
  • 39 путин

    23 9 Отговор
    им спретна голямо шоу
  • 40 1944

    15 19 Отговор

    До коментар #6 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    тавариш , матушката ви загуби не само войната в украйна. загуби бъдещето си. ахмак сила.
  • 41 Ко рече?

    14 8 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    То ако има някои с акъл Путин няма да го назначи, че тогава верно ще има военен преврат.
  • 42 Селяка

    10 17 Отговор

    До коментар #2 от "Абсолютно нищо":

    Какво да му се случи на Шойгу? Ще учи Путлер как се ловят елени за рогата, той друго не може.

    Коментиран от #68

  • 43 Павел

    33 14 Отговор
    Запомнете това име - Алексей Геннадиевич Дюмин - и.д. началник на Тульската област, Герой на Руската федерация, генерал-лейтенант, преди това - ръководител на редица властови структури: дирекции на президентската служба за сигурност, звена за специални операции на въоръжените сили, генерален щаб, заместник-началник на армията и заместник-министър на отбраната.....и бъдещ министър на отбраната и бъдещ президент на Русия..... евроатлантиците ги очакват много тежки времена !

    Коментиран от #47, #83

  • 44 Путин можеше

    24 21 Отговор

    До коментар #9 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    да си оправи страната по друг начин. Една държава с най-голямата територия на света, с най-големите природни ресурси не трябва да има толкова нисък жизнен стандарт, по-нисък дори от бедна България. Ето арабите само с един нефт цъфтят и вържат, а РФ има и газ, дървесина, ценни метали, диаманти и много други природни богатства. Преди войната са печелили по $2млрд. на ден, но казваха на руснаците, че дават на Запада какви ли не суровини, а получават само едни хартийки. Не казваха, че с тия "хартийки" купуваха яхти, имения, футболни отбори и останалото за оръжие. Олигарсите и висшите политици плюеха запада, но всеки се беше уредил себе си, децата, роднините, любовниците в мръсния джендърски запад. Ако тия пари отиваха за хората нямаше 5млн. да емигрират в САЩ и още толкова в ЕС, напротив щеше да има емиграция към тях. Самите те казват, че трябва да са поне 650млн. за да разработят Сибир. От страх да не ги превземе запада харизаха Сибир на Китай. Избягаха от западния капитализъм и попаднаха в лапите на източния тоталитаризъм.
  • 45 аааахахахааа

    13 14 Отговор

    До коментар #25 от "Павел":

    Еййй Павка,що не земеш да напишеш некой роман бе,отдава ти се.С това твоето въображение ще пожънеш големи успехи на книжния пазар.Не си хаби таланта да драскаш тука ами хващай пишещата машина и почвай някой военен роман да пишеш докато те е осенила музата!
  • 46 За какво му трябваше

    15 20 Отговор
    на един 70г. човек да си търси белята. С Шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с Кабаева и децата на дачата в Геленджик, на водка с Медведя, Маша, Лавров и Песков, мезетата от Пригожин, от Кадиров печеното агне. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла Русия. Какво гледаш Петър Първи, Екатерина Втора и Иван Грозни - те са били млади когато са правили геройствата си, двамата починали на 52г., 53г., а Екатерина на 67г. Стар глупак си Вова.

    Коментиран от #80

  • 47 Мдааа...

    15 22 Отговор

    До коментар #43 от "Павел":

    А горките руски граждани ги очакват още по-тежки времена.Само че то всяко търпение в даден момент се изчерпва и тогава тия дюгиновци,шойгувци,путиновци и незнам си още какви кремълски вождове ще им се види тесен света.
  • 48 Територианец

    16 15 Отговор
    Путинските войски геройски отстъпват, а украинците позорно напредват...
  • 49 Как така...

    11 19 Отговор
    Великата и непобедима руска армия не напредва бе?😞, напредва и още как, нека да прочетат форумните руски барани какво блеят във форума всеки ден, от сутрин до вечер, унищожиха де що има танк, БТР, Брадлита, хаймарси, на ден убиват от дивизия нагоре, убиха Залужний, Буданов, разсипаха НАТО, фалираха ЕС и САЩ, подкараха руската армия към Киев, Варшава, Берлин, Лондон, Париж и Лисабон, и путин щял да изгони Шойгу, не вярвам, той с Кужугетович в Сибир мечки яздеха, с вълци се давиха, бойни комари ловиха и върбови свирки си правиха, така че Кужугетович остава.
  • 50 Биби Кинг

    7 7 Отговор
    Могат да ги полежат од двете страни на Момиан Илича а при ногите мо може да положат Лукавиченко!
  • 51 асистент

    8 10 Отговор
    Освен че са ходили заедно на риба,и събирали тен,разголени до кръста,може и други дейности да са упражнявали.

    Коментиран от #57

  • 52 Командна верига

    12 8 Отговор
    Иронията е че самия Путин няма интерес да назначава хора които вършат работа
  • 53 Естествен Интелект

    5 2 Отговор
    Каналът "Преемник" защо е без "Б"?
  • 54 Иванушка🇺🇲

    10 12 Отговор
    Точно ми дреме на шлифера какво ще се случи с еленовъда Шойгу. Тези престъпници ще се избият един друг за да заемат местото на Джуджето.
  • 55 Механик

    22 7 Отговор
    И какво да му се случва на Шойгу? И най-важното, защо трябва нещо да му се случва?
    Пак чакате да паднат на коча иния работи дето му висят.
    Няма да дочакате. Путин и Пригожката пак ви излугаха, а вие пак се вързахте като белосани калинки.
    Спукаха ви шортите бе ей! Цял свят се смее на вчерашните ви радости как Русия се била разпадала.
    Така се изложихте, че повече няма на къде.

    Коментиран от #59, #67

  • 56 йхнкхйких

    20 3 Отговор
    Aз само виждам как ние загиваме ама като сте се хванали за други държави да коментирате ! Не е нормално в БГ да продадеш нещо за 3 хилияди лева ,а покрай тях много други работи за близо 100 000 лева и да ти дават заплата 1100- 1400 ,а трябва да е поне 2000 лева !
  • 57 Иво

    9 12 Отговор

    До коментар #51 от "асистент":

    Как бе тези са истински "мъжкари" никога не са лягали с жени. хаха
  • 58 стоян

    8 7 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    До 1 ком - Вярно казваш - че нали руснаците печелят войната - защо да сменят еленовъда- след 3 дена и Киев ще вземат
  • 59 нас едва ли

    6 7 Отговор

    До коментар #55 от "Механик":

    но теб със сигурност така са те омотали, че нищо не виждаш. Като шаран си им захапал кукичката и няма пускане!
  • 60 Марсо

    20 4 Отговор
    Истината е, че НИКОЙ вчера не разбра какво се случи с изключение на един много тесен кръг хора. Останалите ги изловиха като шарани в пресъхнал язовир. Умните хора вчера си държаха устите затворени и само наблюдаваха.

    Коментиран от #61, #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Mагарето на о-леcна-чyк-чyк

    9 1 Отговор
    А какво ще се случи с Mагареff?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 пирожкински трол

    8 5 Отговор

    До коментар #60 от "Марсо":

    Мълчанието на "умните" вчера беше не за друго, а поради липсата на "опорки".
  • 66 Сантиментален гъзар

    4 9 Отговор
    Ще се грижи за хамстерите на директора на затвора в Хага.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Абе Шоуго какво ще учи не знам

    13 3 Отговор

    До коментар #42 от "Селяка":

    Ама някои дали ще научат, че хората ходят прави, а не лазят и да се гърчат жалко за някое лукче от САЩ!
  • 69 хммм

    6 6 Отговор
    Ще напусне!! Не може сам да бомбардира от некадърност своята армия!
  • 70 Ердо

    6 6 Отговор
    Тел.ния разговор между Ердо и Путин спаси Россия от гражданска война
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Иван

    7 3 Отговор
    Гнусните сатанински троцкистки евреи успяха да превземат всичките щабове на американската армия.
  • 73 Гост

    6 3 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Плана не е такъв и е реализиран почти, целта е разиграване и икономическо изтощение както е видно някой изпаднаха до дефолт иначе да за месец можеше да приключи ,тактиката им е успешна цирка продължава .а укритие как си крадат и бидето го устройва колко пари източи през укритие
  • 74 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    11 6 Отговор
    То не е на МАГАРЕТАТА от България работа , какво ще се случи със ШОЙГУ !

    Коментиран от #84

  • 75 Обективен

    3 5 Отговор
    Шойгу заедно с висшето ръководство на руската армия заедно с всички, които на осигуряваха боеприпаси на Вагнер трябва спешно да бъдат разжалвани и организирани в самостоятелна бойна единица, която да бъде спешно изпратена на първа фронтова линия под непосредственото наблюдение на Пригожин!
  • 76 Путинче

    3 13 Отговор
    По интересно е какво ще се случи с царя с глинени крака ПУТИн. Видя се колко е малък и как клекна пред Пригожин. Обяви го за предател и метежник и вместо да го преследва до дупка и да го накаже както заяви пред целия руски народ се договори с него. Демек постъпи според името си като ПУТИн 😉😂😂
  • 77 Моряка

    2 0 Отговор
    Ще го пенсионират.Ще го прежи вее.И ния сме го преживявали.Свиква се.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Слепок

    12 1 Отговор
    Е какво да се случи? Ще се съберат тримата, ще пият по една водка (няколко пъти) и ще занулят По-с-райна. Свърши времето на меката СВО. Някои много се размечтаха. Ама забравиха приказката - "Не си го пожелавай че може и да се сбъдне."
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 КЕЙСИ ЕДГАРД

    4 1 Отговор

    До коментар #29 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    НА ПУТИН , ШОЙГУ , ФИГУРАНТА И ПРИГОЖИН , МЯСТОТО ЗА ........ ПОЧИВКА Е ........ Е ПРИ МАТИТО ТИ КРАВАРСКО ..... ФАКТ !
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Първо

    4 1 Отговор

    До коментар #43 от "Павел":

    трябва да си оправиш собствената държава и тогава да се дръвчиш на НАТО, ЕС. Не може РФ с 1,8% от световното население и 2% БВП от световния да се мисли за някакъв фактор. Природните ѝ богатства предполагат стандарт на живот по-висок от тоя на арабите, а той е по-нисък от нашия, най-бедната в ЕС. Ядреното оръжие заграбено от СССР няма да помогне, колкото помага и на Северна Корея срещу глада.
  • 84 Забрави да

    3 1 Отговор

    До коментар #74 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    прославиш и Варшавския договор, СИВ, световната социалистическа система.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания