Last news in Fakti

14 Юли, 2023 12:35 988 2

Опасни жеги в Гърция: Акрополът ще бъде затворен в обедните часове

  • гърция-
  • акропола-
  • горешо-
  • време-
  • температури-
  • жеги

От 12:00 до 17:00 часа

Опасни жеги в Гърция: Акрополът ще бъде затворен в обедните часове - 1
Източник: Shutterstock

Гръцкият национален телевизионен канал ЕРТ съобщи, че Акрополът в Атина, най-посещаваната забележителност в столицата, ще бъде затворен в най-горещите часове от деня, от 12:00 до 17:00 часа.

Според прогнозите на метеоролозите, днес и утре се очакват най-горещите дни, с температури над 40 градуса по Целзий, предаде БТА.

Министърът на културата Лина Мендони обяви, че по време на пиковите часове туристите все пак ще могат да посетят археологическите музеи около Акропола.

В последните дни гръцките власти предприеха спешни мерки за справяне с горещините, които засягат страните от Средиземноморието. За първи път бяха поставени тенти на входовете на Акропола, с цел да се защитят значителния брой посетители на древната забележителност.

В рамките на обща инициатива на правителството и Червения кръст се раздават безплатни бутилки вода на всички посетители. На място присъстват лекари, медицински персонал и спешни екипи, готови да реагират при нужда.

Доброволци от организацията "Хюманити Гърция" предоставят подкрепа на уязвимите бездомни хора, предоставяйки им необходими основни продукти.

Поради високите температури, доставките на домашни адреси ще бъдат преустановени от 12:00 до 17:00 часа днес.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Балкантурист

    3 3 Отговор
    Тези жеги мен не ме бъркат защото срещу 10 евро съм настанен в мазе а последния ден се глезя с гирос за да изпъкна във фейса.
  • 2 Е там и през ноща

    1 1 Отговор
    в жегите си държи 38-40, честито на мъчениците
Новини по държави: