Last news in Fakti

17 Юли, 2023 16:31 1 116 6

Опасно горещо време в Румъния, 43-градусова жега в Букурещ

  • румъния-
  • време-
  • горещо-
  • букурещ-
  • температури

За 22 окръга е в сила жълт и оранжев код за горещо време

Опасно горещо време в Румъния, 43-градусова жега в Букурещ - 1
Източник: Shutterstock

За 22 окръга е в сила жълт и оранжев код за горещо време в Румъния. Температурите днес надхвърлиха 40 градуса по Целзий на много места в страната.

В Букурещ, около 14 часа, термометрите показваха 43 градуса на слънце, съобщи проверка на БТА. Жителите и посетителите на румънската столица се опитаха да се освежат около градските фонтани на площад "Унири", но някои от тях получиха глоби след като се опитаха да влязат във водата.

Опасно топло време в момента преобладава в областите Кришана, Банат, Олтения, Мунтения и южната част на Молдова.

Директорът на прогнозите в Националната метеорологична администрация съобщи, че това е най-горещият ден през тази година, цитиран от Диджи24.

Поради повишената атмосферна нестабилност в западната и северозападната част на страната, както и в планинските райони, се очакват бури. Синоптиците предупреждават за опасни явления в югоизточната част на Трансилвания, Молдова и хълмистите райони на юг, предаде БТА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    4 2 Отговор
    Румънците и молдовците са едно ужасно варварско племе. Тука в Гърция сеят само гнусотии по плажовете

    Коментиран от #2

  • 2 Пинк

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Демократ":

    Нали ,виждаш ли колко разкрепостена нация и каква еротична визуализация сме ,ние румънците ,зеленчуго деможабурлюга

    Коментиран от #3

  • 3 Ей наркоман

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Пинк":

    Отивай да се лекуваш!

    Коментиран от #5

  • 4 Путин е агресор и Екопрестъпник

    1 4 Отговор
    Освен че е агресор и военнопрестъпник, Путин е и екопрестъпник, който с продължителната война в Украйна с масирани бомбардировки и мощен обстрел с ракети, замърсява водите и променя климата в Европа и чийто последици се усещат, защото наруши естествения природен и климатичен екобаланс на Европа, което ще има гибелни последици за човечеството ...!!!
  • 5 СИНЬОТО

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ей наркоман":

    Не така ,къде клиники търсиш в тия жеги ,малко по човешки се дръжте
  • 6 Тия краварски мръсници унищожиха

    0 1 Отговор
    ...стратосферата с тия химикали, които вече десетилетия пръскат в атмосферата...те унищожиха защитния озонов слой и в момента цяла слънчева радиация стига и унищожава всичко живо до земята...трансджедъра мъж- жена Камал(а) Харис каза преди ден в университа Копим е Балтимор каза, че Вашингтонцели да редуцира броя на хората на земята....Същото го каза и кил гейноцидис през 2011 , така че съвсем не се объркал трансжедъра Камал Харис...
Новини по държави: