Last news in Fakti

17 Юли, 2023 20:57 2 198 4

Опустошителни пожари бушуват в Гърция

  • гърция-
  • пожари-
  • опасност-
  • условия

Обявена е най-висока степен на опасност

Опустошителни пожари бушуват в Гърция - 1
Източник: БГНЕС

Множество райони в Гърция са опустошени от силни пожари. Наземни и въздушни сили на пожарната се борят с пламъците в Лутраки и Кувара, според отчетите на атинския вестник Kathimerini.

Получени са множество съобщения за евакуация. Метеорологичните данни сочат, че условията ще бъдат изключително тежки до вечерта на 17 юли.

В Саронида борбата на противопожарните сили се води къща по къща, а въздушните части продължават да действат до 21:00 часа (16 оперативни екипа и един координатор). Сухопътните сили ще продължат усилията си през цялата нощ, докато военновъздушните екипи ще бъдат готови да възобновят операциите сутринта.

В Лутраки усилията се фокусират върху спирането на пожара върху магистрала Атина-Патра и предотвратяването му от разпространение към населените места на юг от магистралата. Пожарникарите работят в Епир, Стерея и Пелопонес, като операциите продължават и на запад.

Заради безопасността движението в региона от Кинета до Коринт е спряно, а преминаването през този участък ще бъде забранено по време на операцията.

Превозните средства, достигнали до тази зона, получават заповед да се върнат обратно към началната си точка (към Патра или Атина).

На 18 юли индексът на опасност от пожар остава на изключително високо ниво (4), а противопожарната служба в цяла Гърция е в обща готовност. Издадена е заповед за затваряне на всички горски и туристически обекти, които се посещават.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Бе-200

    1 0 Отговор
    Тъжно,май няма да се лети като преди,гърците знаят за какво иде реч,както и Стара Загора.
  • 3 ВАНДЕР ЛЮБЕ

    6 0 Отговор
    ПОЖАРИ ЗАПАЛЕНИ ОТ БЪЛГАРСКИ МУТРИ НЕ МОЖЕ ТЕХНИТЕ ХОТЕЛИ ПО МОРЕТО ДА СА ПРАЗНИ
  • 4 Ртк

    3 0 Отговор
    Няма им нищо
Новини по държави: