Last news in Fakti

25 Юли, 2023 13:30 753 12

Лукашенко в деня на 170-годишнина на противопожарната служба: „Време е за подвизи и самоотвержена борба със стихиите“

  • беларус-
  • александър лукашенко-
  • мчс-
  • празник на пожарната

"Днес се навършват 170 години от създаването на противопожарната служба на Беларус. Нейната история е време на героични дела и самоотвержена борба срещу опасните стихии на редица поколения беларуски пожарникари - смели и благородни хора", се казва в поздравителната реч на президента

Лукашенко в деня на 170-годишнина на противопожарната служба: „Време е за подвизи и самоотвержена борба със стихиите“ - 1
Снимка: БЕЛТА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко поздрави днес работниците и ветераните от противопожарните служби и подразделенията за спешна помощ с професионалния им празник. Това съобщиха от пресслужбата на беларуския лидер, цитирани от агенция БЕЛТА.

"Днес се навършват 170 години от създаването на противопожарната служба на Беларус. Нейната история е време на героични дела и самоотвержена борба срещу опасните стихии на редица поколения беларуски пожарникари - смели и благородни хора", се казва в поздравителната реч на президента.

Държавният глава благодари на личния състав на ведомството за проявения висок професионализъм, смелост и готовност за борба с пожарите и природните стихии във всеки един момент. "Като сте на служба всеки ден, вие надеждно защитавате мирния труд и безопасността на беларусите" - отбеляза президентът. "Изразявам дълбокото си уважение към ветераните. Усърдието, патриотизмът и предаността към професията, които безспорно помогнаха на вашето поколение да създаде мощна основа за по-нататъшното развитие на пожарната и спасителната служба в републиката".

Александър Лукашенко пожела на служителите и ветераните на Министерството на извънредните ситуации здраве, благополучие и мир.

„Грижете се за себе си, за близките си и за нашата родна Беларус!“ - добави държавният глава.

Поздравлението на президента на Беларус към служителите и ветераните от Министерството на извънредните ситуации за професионалния им празник.

Към служителите и ветераните от органите и звената за извънредни ситуации на Република Беларус

Уважаеми другари!

Поздравявам ви с вашия професионален празник!

Днес се навършват 170 години от противопожарната служба на Беларус. Историята на тази служба е време на подвизи и самоотвержена борба срещу опасните стихии на много поколения беларуски пожарникари - смели и благородни хора.

Увеличавайки най-добрите традиции на своите предшественици, Министерството на извънредните ситуации на Република Беларус ефективно решава най-важните задачи за защита на живота и здравето на гражданите, запазване на материалния и техническия потенциал на страната. Създадена е и се усъвършенства система, която реагира своевременно на всички възникващи заплахи и оказва помощ на изпадналите в беда.

Благодаря на личния състав на отдела за високия професионализъм, смелостта и готовността за борба с огъня във всеки един момент. Всеки ден, когато сте на своя боен пост, вие надеждно защитавате мирния труд и безопасността на беларусите.

Изказвам своето дълбоко уважение към ветераните. Трудолюбието, патриотизмът и предаността към професията помогнаха на вашето поколение да създаде мощна основа в републиката за по-нататъшното развитие на пожарната и спасителната служба.

Пожелавам ви много здраве, благоденствие и мир! Грижете се за себе си, близките си и нашата родна Беларус!

Източник: БЕЛТА


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха

    1 2 Отговор
    Рашистки кретен

    Коментиран от #6

  • 2 Ние с гайдите

    4 3 Отговор
    Братска , православна държава , която произвежда от електрически автобуси до трактори . А ние вече и чушкопеци не правим .

    Коментиран от #3, #9

  • 3 Северноатлантик

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ние с гайдите":

    Да , ама сме евроатлантици !
  • 4 Да попитам

    1 2 Отговор
    Какво ни интересува какво казал някакъв си диктатор и пудел на Путин?!?!?

    Коментиран от #7

  • 5 Сух

    2 0 Отговор
    "Грижете се за себе си, за близките си и за нашата родна Беларус!" такова нещо кога ще чуем за нашата родна земя? Къде са нашите политици? Имаме ли въобще такива?
  • 6 Ал Бунди..

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "УКРАЙНА🇺🇦ха ха ха":

    И ние си имаме един такъв умник като тоя....цитирам едно в едно :- Ние сме против извращенията, освен традиционните такива..мъдра мисъл на един Копанарин от Максуда...сега депутатин...
  • 7 Отговорче

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да попитам":

    За пожарникари е статията . Ами иди питай нашите що протестират пред МС , че трябвало сами да си купуват и защитното облекло .
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Ал Бунди..

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ние с гайдите":

    И огромните камиони БЕЛАЗ... иди в гръчко, до Птолемаида в откритата мина да видиш как работят Катерпиларите, а БЕЛАЗите са струпани на купчини и ги режат за скрап.
  • 10 Факт

    1 1 Отговор
    Много мизерна страна е Беларус! Там като идат в магазина иизбират между хляб и кисело мляко не могат да си купят и двете ахахаха пълни мизерници и смъдливци
  • 11 Картофения

    0 1 Отговор
    Пак ли оре нивата.?
    Малеее какъв Мал.оумник.
  • 12 ГанЯ

    0 0 Отговор
    Пълен ш@пш@л!
Новини по държави: