Last news in Fakti

25 Юли, 2023 15:18 728 1

Горски пожари бушуват и в три турски провинции

  • турция-
  • пожари-
  • огън-
  • пламъци

Огънят се разпространява бързо, особено поради силния вятър

Горски пожари бушуват и в три турски провинции - 1
Източник: БГНЕС

Горските пожари в Турция, обхващащи провинциите Анталия, Маниса и Кахраманмараш, представляват сериозна заплаха за населените места и курортите в тези региони. Огънят се разпространява бързо, особено поради силния вятър, и е близо до хотели, където са настанени туристи.

Гражданите и туристите трябва да бъдат внимателни и да не допускат източници на огън в близост до горите, за да се предотврати разпространението на пожарите. Властите на Турция предприемат значителни усилия, за да се справят с пожарите и да осигурят безопасността на хората.

Президентът на Турция, Реджеп Тайип Ердоган, подчерта важността от внимание и предпазливост при гасенето на пожарите. За тази цел са мобилизирани значителни ресурси, включително самолети, хеликоптери, дронове и голям брой пожарникари, цитира "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Муньо

    3 1 Отговор
    Абе, не знам за турските,ама наще ги гасим с руски зилове, не пускат американските Мак, не знам що.
Новини по държави: