Last news in Fakti

14 Ноември, 2013 12:18 27 022 12

Ужасяваща влакова катастрофа уби 7 слона в Индия

  • индия-
  • влакова катастрофа-
  • слонове

Десет други слона са сериозно ранени и броят на жертвите може да нарасне

Ужасяваща влакова катастрофа уби 7 слона в Индия - 1
Снимка Архив ЕПА/БГНЕС

Седем слона, включително две малки са били убити от пътнически влак в Индия, в един най-тежките подобни инциденти от близкото минало, съобщават местните власти, цитирани от „Дейли Телеграф“.

Десет други слона са сериозно ранени и броят на жертвите може да нарасне, смята Хитен Бурман, министър по горите в Западна Бенгалия.

Влакът е пътувал с 80 км/ч през гориста местност когато се удря в стадо от 40 слона, пресичащи релсите в сряда привечер, заяви г-н Бърман и добави: "Стадото се е разбягало, но се върнало на железопътни релси и останало там дълго време, преди да бъде прогонено от горските пазачи и железопътните работници, които се втурнали към мястото след инцидента."

Бърман обвини железопътните власти, че са пренебрегнали исканията на неговия отдел влаковете да намалят скоростта във вътрешността на област Джалпайгури, от където минава един от основните пътища на слоновете.

Десетки слонове са загинали през последните години, удряни от влакове, докато пресичат железопътната линия, които преминават през национални паркове и гори в Индия. През декември миналата година, в подобна катастрофа загинаха пет слона в съседния щат Ориса.

"Ирония е, че слоновете са били убити от влак, пътуващ  по разписание на редовни интервали от време, макар и с превишена скорост“, заявиха от природозащитна организация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Milena Dimova

    5 2 Отговор
    направо ми се плаче... горките животинки :(
  • 2 wulkan

    2 1 Отговор
    Ей горките слончовци. Те без друго малко останаха по Земята.
  • 3 Mehmed Turhanov

    2 0 Отговор
    :( ;( :( :X
  • 4 omnia mea

    3 0 Отговор
    И на мен ми се къса сърцето. Ужасно е, че най-ценните и редки животински видове съжителстват с най-недисциплинираните (опитвам се да се изразя полит-коректно) представители на човешкия род :((((
  • 5 The Bear

    4 0 Отговор
    Много жалко! Слоновете са едни от най-достолепните и красиви животни на тази земя, освен това са интелигентни, привързващи се към хората. А и много малко останаха, защото много бавно се размножават, а ги ловуват за зъбите им и ги блъскат разни м..густи, просто щото са първобитни мумуни а са им дадени в ръцете технологии, които не съответстват на нивото им на развитие. А и безконтролното множене на най-многобройната група м..густи на света (Индия и съседните й страни) е ужасяващо и страшно като порспектива за земята....
  • 6 Атанас Димитров

    2 5 Отговор
    dosta lukanki shte stanat
  • 7 диканеца

    3 0 Отговор
    Жалко,много жалко за слоновете.Затова Боѝко прокопа тунели под магистралите които съгради и спаси клетите животинки,буболечки и пре други твари с изключение на пенсионерите.
  • 8 toly spiri

    3 0 Отговор
    жалко за слончетата
  • 9 хичо

    0 0 Отговор
    Като довършим животните идва и нашия ред...Жалко за тези след нас!
  • 10 Mercedes-Benz

    0 0 Отговор
    Индийските цигани са пословично известни с некадърността си когато става дума за мерки за сигурност, а и не само в тази сфера! Да не забравяме и техните побратими в България некадърни да свършат каквото и да било и искащи само права и помощи! Жалко наистина за животните, техния живот е по-ценен от този на хлебарките, които са виновни за смъртта им.
  • 11 Велик Клюнков

    0 1 Отговор
    Атанасе браво бе по-смешен коментар не бях виждал
  • 12 Vasil Stoev

    0 0 Отговор
    Диканеца 7,пак ли великия Бойко измислил това под магистралите.Това е световна практика и изискване да не се нарушава миграцията на животните.Да не си с македонска жилка.Да пратим Бойко в Индия да ги оправи малко
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания