Last news in Fakti
  Тема: Украйна

3 Октомври, 2023 04:19 2 317 17

Ислямски организации скочиха срещу сексуалното образование в белгийските училища

  • белгия-
  • сексуално образование-
  • училища-
  • ислямски организации

Те са пуснали жалби до Конституционния съд на страната

Няколко ислямски организации и координационният съвет на ислямските институции в Белгия ще подадат жалби до Конституционния съд на страната срещу пакета от образователни мерки, отнасящи се до задължителното сексуално образование на подрастващите. Те смятат, че няколко нормативни разпоредби са противоконституционни, предаде белгийската новинарска агенция Белга.

Протестите и палежите на училища бяха често срещано явление през последните седмици, след като пакетът бе добавен към учебната програма за четвърти и шести клас. Указът на правителството, който изисква четири часа сексуално образование във френскоезичните училища, бе посрещнат с насилие и презрение от някои общности.

Още новини от Украйна

Седем асоциации, сред които "Диянет" и Белгийската федерация на мюсюлманите, вече обжалваха прилагането на този образователен пакет. Преди това те също бяха заявили, че се противопоставят на одобрението на указа.

"Няколко разпоредби на указа са много съмнителни", каза Кюршат Билге, адвокат на институциите, членуващи в координационния съвет на ислямските институции. Той отказа да предостави подробности относно основанията и аргументите на жалбата преди тя да бъде подадена през октомври.

В съобщение за медиите Координационният съвет на ислямските институции в Белгия също така заявява, че "осъжда актовете на насилие и вандализъм срещу училища, които последваха приемането на указа". Няколко училища в района на Шарлероа бяха засегнати от палежи през изминалия месец.

Според декларация за мисията на пакета от образователни мерки отнасящи се до задължителното сексуално образование на подрастващите, тази инициатива има за цел да подкрепя децата и юношите в развитието на техния сексуален живот, за да им се помогне да се превърнат в пълноценни възрастни граждани.

Присъствието на пакета в училищата дава възможност на всяко дете и младеж да получи достъп до надеждна, пълна и съобразена с възрастта информация.

Източник: БТА


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    32 11 Отговор
    Интересно ,че информацията за протестите и паленето на училища липсваше в българския информационен поток! Всъщност този пакет е свързан с истанбулската конвенция, която тайно и полека от вчера започна да действа и в България! За генералния щаб на ЕСЕС какво значи някаква си конституция на суверенна държава! Интересно в нашите училища каква ще е програмата за сексуалното обучение!

    Коментиран от #13

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Роялист

    45 13 Отговор
    Като не са съгласни да се връщат в мюсюлманските си страни. Нямат работа в Европа.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ЦРУ

    9 3 Отговор
    Когато влезе исляма в Европа ви казах каза Ванга
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Някой си

    23 4 Отговор
    Рязаните д си събират партакешите и да се прибират из Анадола, Африка или от където са.. тук, в Европа са малцинство и нямат право да карат влака. Могат единствено да го товарят. ТАка че, на който му изнася..на който не, да хваща пътя докато е време..

    Коментиран от #12, #15, #16

  • 11 Mиcиpkи,

    3 3 Отговор
    Това какво общо има с темата Украйна?
  • 12 Баце,

    9 2 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    Ако не си разбрал- точно тия карат влака. Също и автобуса. И метрото. И камиона. И поточната линия. И трактора. Таксито. Касата в магазина. Фурната за хляб. Бетоновоза и бетонпомпата. Пожарната. Струга. Кораба. Линейката и носилката. Кирката, лопатата и ръчната количка. Камиона за смет.
    Въобще всичко карат. С любезното съдействие на танте Меркел и ЕС. Че всичко горепосочено е под нивото на гордия, бял, добре охранен, добре епилиран, възрозов европеец.
    Та викаш, кой откъде е?
  • 13 Калпазанин

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХАХА":

    Точно, тихо ни образоват да бъдем либерални никой ли не забеляза колко бързо приеха закона за интимната близост и колко бързо отшумя искусрвено създадения"скандал" утре не се чудете защо синвете ви водят зетьове за снахи, а вие се радвайте на внуци от епруветка
  • 14 Селянин

    9 2 Отговор
    Нормално е да протестират. Колкото по необразовани и задръстени са им децата, толкова по лесно могат да ги контролират в гетата. Колкото и да се пънат обаче всичко е докато умре дядото емигрант. Третото поколение, даже не говори езика на дядото и си става претопено германче или белгийче с малки изключения.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хайл 14/88

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Някой си":

    Да ти с,е.р,а на прокажената европа щом лбгтдвгъзъ ти каза че пе.де.растията,педофилията е прекарсно нещо
  • 17 Крико

    3 0 Отговор
    Евалата на мюслимите , май се очертава те да ни спасяват от либералната чума . Но като цяло протестират всички родители срещу тази гадост . Скоро ще играе ятагана
Новини по държави: