Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 17:21 2 219 1

1,2 млрд. евро е сумата на двата договора, които са сключени между "Еърбъс СЕ" и френските военни

  • милиарда-
  • евро-
  • договор-
  • еърбъс-
  • френски военни

Двата договора предвиждат разширяване на възможностите на самолетите A330 MRTT

1,2 млрд. евро е сумата на двата договора, които са сключени между "Еърбъс СЕ" и френските военни - 1
Снимкa: Shutterstock

Европейският гигант в самолетостроенето "Еърбъс СЕ" съобщи днес, че неговото подразделение за аерокосмически изследвания и отбрана е сключило два договора на стойност 1,2 млрд. евро с френските военни, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Двата договора предвиждат разширяване на възможностите на самолетите A330 MRTT с акцент върху свързаността, включително по време на смущения и екстремни метеорологични условия, заявиха от компанията.

Договорите, сключени от френските министерства на отбраната и на въздухоплаването, са предназначени за повишаване на капацитета и сервизна поддръжка на френския флот от самолети A330 MRTT.

Вторият договор обхваща експлоатационната поддръжка на флота "Феникс" за 10 години и две години по избор във въздушната база Истре в Южна Франция.

Компанията заяви, че Франция е най-големият клиент на A330 MRTT с 15 поръчани такива самолети.

Понастоящем акциите на "Еърбъс" се търгуват в Париж на цена от 121,06 евро, което е спад от 0,21 %.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Винчестер

    1 0 Отговор
    Франция вместо да раздаде пушки на селяните си за да се защитават от бежанските набези те самолети купуват у гъсо лимче си завират
Новини по държави: