Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 08:45 2 580 1

Андреа Джамбруно, бившият на Джорджа Мелони, слиза от ефир

  • журналист-
  • ефир-
  • италия-
  • предаване-
  • телевизия-
  • андреа джамбруно-
  • джорджа мелони-
  • бивш

Журналистът няма да бъде водещ на телевезионната програма, но остава в редакционния екип

Андреа Джамбруно, бившият на Джорджа Мелони, слиза от ефир - 1
Снимка: Shutterstock

Бившият житейски партньор на италианския премиер Джорджа Мелони - журналистът Андреа Джамбруно, няма повече да бъде водещ на телевизионна програма по италианската телевизия "Рете 4" на медийния холдинг "Медиасет", собственост на клана Берлускони, предаде АНСА.

Журналистът беше замесен в скандал, след като негови думи, записани извън ефира в телевизионното студио, бяха пуснати в сатиричната и разследваща програма "Стриша ла нотиция" по телевизия "Канале 5" на "Медиасет". В извънефирните записи Джамбруно използваше нецензурен език, отправяше настойчиви комплименти към журналистка в студиото, говореше за секс тройка и секс четворка, за любовна връзка, правеше съпоставки, разтълкувани в ущърб на премиера Мелони.

Джамбруно обаче ще остане в редакционния колектив на предаването "Дневникът на деня", което водеше допреди седмица, цитирана от БТА.

След излъчването в две последователни предавания на тези записи, италианският премиер обяви в акаунтите си в социалните мрежи, че слага край на връзката си с Джамбруно. Той пък за една седмица сам реши да не води предаването "Дневникът на деня". Заради извънефирните му изказвания се спекулираше, че Джамбруно дори ще бъде отстранен от телевизия "Рете 4". А заради поведението му са подадени и два сигнала от различни асоциации, които ще бъдат разгледани във Федерацията на италианските журналисти.

Джамбруно си спечели доста критики и в миналото с редица свои изказвания в ефирно време. Едно от тях беше разтълкувано като опит да оневини изнасилвачите и да набеди жените, станали жертва на посегателства, че сами са си виновни за това. Самият Джамбруно тогава каза, че думите му не са били разбрани правилно, а Мелони се наложи да го защитава по време на пресконференция.

Сега скандалът, свързан с него, породи редица шеги и пародийни видеа в социалните мрежи, но предизвика и много коментари относно това дали един журналист трябва да се държи по този начин дори извън ефира. Породиха се и въпроси дали записаните извън ефир изказвания на журналисти трябва да бъдат излъчвани после по телевизията.

Според някои медийни коментари скандалът с Джамбруно целял да нанесе удар по репутацията на премиера Мелони. Някои медии дори предположиха, че ударът е бил замислен от клана Берлускони, който контролира и партията "Форца Италия", недоволна, че играе второстепенна роля в управляващата коалиция, ръководена от партията "Италиански братя" на Мелони. Представители на семейство Берлускони и на "Форца Италия" опровергаха този прочит на ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз не виждам нищо лошо

    8 1 Отговор
    в тройки, четворки и т.н. ако са са със взимно съгласие. Въпреки че аз не си падам по такива.

    Лошото за Италия виждам в самата Мелони! Която е мома на Клаус Шваб също както Мете, Бербок, Сана и баба Урсула.

    Мелони излъга италианския народ с фалшиви обещания, също както другата мома Макрон излъга Франция и Тръст и Борис Джонсън излъгаха британците
Новини по държави: