Last news in Fakti

4 Декември, 2013 17:33 764 0

Американски съд даде зелена карта на кенийски чичо на Барак Обама

  • барак обама-
  • чичо-
  • зелена карта

Онянго Обама е пребивавал нелегално в САЩ през последните 50 години

Американски съд даде зелена карта на кенийски чичо на Барак Обама - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кенийски чичо на Барак Обама, който пребивава нелегално в САЩ от десетилетия, получи официално разрешение от федерален съд да остане в страната, съобщи Си Ен Ен.

Съдия от Федералния съд в Масачузетс - Леонард Шапиро, реши да даде възможност на Онянго Обама да получи зелена карта за пребиваване в САЩ. 69-годишният мъж  живее и работи в страната през последните 50 години. Неговият адвокат Маргарет Уонг доказа дългогодишната служба на клиента си в магазин за хранителни стоки в Масачузетс. Той редовно е плащал наема и данъците си.

Съдия Шапиро е взел под внимание и федерален закон, който позволява на хора, дошли в САЩ преди 1972 г.,  да получат постоянно жителство. В своите показания Онянго Обама дори споменава, че настоящият президент на САЩ Барак Обама е прекарал три седмици в неговия дом, докато е бил студент по право в Харвард.

Онянго Обама е доведен брат на покойния баща на американския президент. През 2011 г. той бе задържан заради шофиране в нетрезво състояние. Тогава се разбра, че пребивава незаконно в страната.

Леонард Шапиро е съдията, който даде политическо убежище и на Зейтуни Онянго, една от лелите на Барак Обама, пребивавала 6 години незаконно в САЩ. Неговото решение може да бъде обжалвано през следващите 30 дни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА