Last news in Fakti

9 Декември, 2023 05:50 1 120 6

Социалдемократите на Шолц преизбраха ръководството си

  • гсдп-
  • германия-
  • олаф шолц-
  • партия

ГСДП проведе национална конференция в Берлин

Социалдемократите на Шолц преизбраха ръководството си - 1
Снимка: Фейсбук

Въпреки слабите резултати от местните избори и нарастващото недоволство на обществото от действията на правителството, съпредседателите на Германската социалдемократическа партия (ГСДП) на канцлера Олаф Шолц ще продължат да заемат своите позиции, съобщи ДПА.

На проведената вчера в Берлин национална конференция на ГСДП, Ларс Клингбайл и Саския Ескен бяха повторно избрани за съпредседатели на партията с подкрепата на около 600 делегати за следващите две години.

Клингбайл получи 85,6 процента от гласовете, което е малко по-малко от 86,3 процента, които получи през 2021 г., когато ГСДП стана водеща политическа сила в Германия за първи път от близо две десетилетия.

Ескен, от своя страна, получи 82,6 процента от гласовете, което е повече от 76,7 процента, които получи преди две години. Тя е в ръководството на ГСДП от четири години и от 2021 г. споделя лидерската позиция в партията с Клингбайл, който организира успешната предизборна кампания на Шолц през същата година.

През първите си две години на поста, основната задача на двамата съпредседатели беше да подкрепят Шолц, който е първият германски канцлер от социалдемократическата партия през последните 16 години, в неговата трудна мисия да управлява тройна коалиция заедно със "Зелените" и Свободната демократическа партия.

Кевин Кюнерт бе също така преизбран за генерален секретар на ГСДП за следващите две години с убедителните 92,55 процента от гласовете.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Колкото

    8 0 Отговор
    и некадърни да са не се отказват, то кокала е голям и е само за некадърници-мошеници !!
  • 4 Борката

    5 0 Отговор
    Тия хора съсипаха света барабар с бай ви дън.
  • 5 Ван Дал

    3 0 Отговор
    Новото Ляво ще ги прати при чичо Карл Маркс на следващите избори.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: