Last news in Fakti

27 Декември, 2023 17:15 2 011 6

От Външно министерство съветват да се ограничи пътуването до Великобритания заради очакваното лошо време

  • мвнр-
  • великобритания-
  • лошо време-
  • пътувания-
  • ограничаване

Според метеорологичната прогноза във Великобритания на 27-28 декември 2023 г. вследствие на бурята Герит се очакват силни ветрове и проливен дъжд, както и валежи от сняг до 10-15 сантиметра в северните части на Шотландия.

От Външно министерство съветват да се ограничи пътуването до Великобритания заради очакваното лошо време  - 1
Снимка: БГНЕС

Според метеорологичната прогноза във Великобритания на 27-28 декември 2023 г. вследствие на бурята Герит се очакват силни ветрове и проливен дъжд, както и валежи от сняг до 10-15 сантиметра в северните части на Шотландия. Това съобщава Ситуационният център на Министерството на външните работи на интернет страницата си, позовавайки се на информация от българското посолство в Лондон, предават от БТА.

Влошената метеорологична обстановка ще засегне Шотландия, Уелс и централната и северозападна част на Англия. Влошеното време ще възпрепятства всички видове транспорт, като се очаква също прекъсване на електрическото захранване и наводнения в засегнатите райони. При възможност следва да бъде ограничено пътуването в тези райони, като е необходимо пътуващите предварително да се информират от графиците на съответните превозвачи за евентуални промени или отмяна на съответната транспортна услуга.

При необходимост от съдействие, българските граждани във Великобритания, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в гр. Лондон, на следните номера: +44 20 7581 3144, +44 0 20 7584 9400.
Сигнали може да се подават и на имейл адрес: [email protected].

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УРА,,УРА

    1 2 Отговор
    Само да не отложат мачовете от лигата на Англия, че забавлението е гарантирано!
  • 2 БгТопИдиот🇧🇬

    10 2 Отговор
    От Външно министерство съветват да се ограничи пътуването до Великобритания заради очакваното лошо време .

    Външното ни "министерство " е на автопилот от галето и господарите и !
  • 3 London София

    10 1 Отговор
    В това посолство не се вдигат телефоните в работни дни и работно време...камо ли по празниците.

    Коментиран от #5

  • 4 Форко

    7 1 Отговор
    А до газа може ли да пътуваме

    За пасито питам
  • 5 СпокОТ

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "London София":

    Споко то и тук 95% процента от хората искат да се случва едно, но се случва друго - така че всичко е точно... вътре и извън-държавата има синхрон: всичко в името на народа това е им е слогана.
  • 6 Сатана Z

    1 0 Отговор
    Стига сте плашили хората,които искат да си похарчат парите в Кралството по нова година ,да пият истинско уиски ,а не ментета.Да имат ток по време на буря ,а пътищата да са чисти от сняг.
Новини по държави: