Last news in Fakti

5 Януари, 2024 04:41 1 285 10

Ким иска повече ракетни установки

  • северна корея-
  • ким чен-ун-
  • ракетни установки

Лидерът на Северна Корея призова за увеличение на производството

Ким иска повече ракетни установки - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун призова за увеличаване на производството на различни ракетни установки, определяйки това като важна задача за подготвеността за "военна конфронтация" с врага, съобщи днес държавната информационна агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

При посещение на завод за производство на самоходни ракетни установки Ким е заявил, че производството на различни установки за тактически и стратегически оръжия е ключова задача за укрепване на капацитета на страната за възпиране на ядрена война.

"Изтъквайки, че позицията и ролята на завода са много важни /.../ предвид преобладаващо тежката ситуация, която изисква страната да е по-солидно подготвена за военен сблъсък с врага, той набеляза задачите, които трябва да бъдат изпълнени от завода", посочва КЦТА.

Вчера Белият дом заяви, че Северна Корея наскоро е предоставила на Москва за войната ѝ срещу Украйна балистични ракети и пускови установки, някои от които Русия вече е използвала. От месеци Вашингтон обвинява Пхенян, че доставя военно оборудване на Москва в замяна на което тя оказва техническо съдействие на Северна Корея да развие военния си потенциал. Пхенян отрече твърденията, че доставя оръжия на Москва.

На ключова партийна среща миналата седмица Ким нареди на военните, на предприятията за боеприпаси и тези в сферата на ядрените оръжия да ускорят подготовката за война, тъй като според него политиката на САЩ прави войната неизбежна, припомня Ройтерс.

"(Ким) конкретизира непосредствения план за производство на различни самоходни ракетни установки, дългосрочния план за производство и задачата за производствения капацитет", допълни КЦТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умни държавни ръководители

    9 7 Отговор
    Силна държава. Корейските комунисти вече 30 години развиваха икономиката и засилваха армията. В същото време западните върхушки прехвърляха индустрията си в КНР, Индия и други азиатски държави. Съкращаваха армиите си, особено източноевропейските полуколония. За жалост, това бе особено силно в България. Чака ни нова национална катастрофа. Хубавото е, че след това идва Народен съд.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Мдаа

    7 6 Отговор
    Време е няко да му отреже тиквата на късия кореец !
  • 4 Ехааа

    7 7 Отговор

    До коментар #1 от "Умни държавни ръководители":

    Когато народа ти гладува и е масово заразен с глисти и няма минимален стандарт на живот е само и единствено провал ! Икономика няма и няма да има в изолация, само бедност мизерия и нищета. Съществуване в селски стил не е живот моито дете а е чист популизъм. Хващай влакчето и към Корея да се кланяш на диктаторчето

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ха ха ха ха

    5 3 Отговор
    Само фашингтон има право да си вре дългия нос навсякъде и да натриса димУкрацията си, продавайки оръжие. За другите е престъпление.
  • 7 Откъде научи тез вести?

    3 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ехааа":

    Бил съм в КНДР, корейците никак не изглеждаха гладни или с глисти. Пхенян е най-чистата столица, която съм посещавал. А за Брюксел, думи нямам - пътувах с влак за по-евтино и гарата ме шокира - на перона седяха и пиеха чай забулени моми, пред гарата полицай и полицайка се бореха на тротоара с едър арапин, хората ги заобикаляха с най-голямо безразличие. На конференцията, където бях поканен, арабски бандити бяха обрали доста гости от чужбина.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 Хахаха

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Откъде научи тез вести?":

    Бил си в Северна Корея по същото време, когато съм бил на Марс. А за Брюксел няма да коментирам. Това да гледаш Белгия през монитора на компа не е пътуване или опознаване на друга държава. От прокремълските копейки в България само и единствено лъжи, лъжи и само лъжи.
  • 9 Варненец

    4 1 Отговор
    Северна Корея ми напомня на Албания, малко преди краха на комунизма. Такава параноя го тресеше техния, че съсипа икономиката със строежи на бункери. Тея и орките, скоро ще ядат ракети, то вече май се започна, в Рашка вече няма яйца, а кореята никога не е имало храна.
  • 10 иво

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Откъде научи тез вести?":

    Когатао бях в Брюксел 2018 година бяха разкопали и центърът го подновяваха изцяло. Толкова мръсен град в живота си не виждал . Бях ( общо в 43 страни от които някои съм останал с месеци не го казвам за да се похваля а да съпоставя ) не видях . Преди да стигна центъра оставих Campera в паркинга на Lidl и продължех като по тротоарите беше излято-- различни течности от масло, от кръв какво ле не . Тъй като боклука - нямат кофи за боклук на улицата - го слагат в найлонови торбички котките и кучетата ги разкъсали и навсякъде са се разпръснали хвърчат хартии, парчета от месо , от храна , някои са разлели всичкото е върху тротоарите. Гледах навсякъде мръсотия , лоша миризма и не можех да повярвам Столицата на ЕС да е в такова положение. (Точно Центъра където е Оперната сграда там е нормално нямаше и не беше мръсно.)
Новини по държави: