Last news in Fakti

24 Януари, 2024 04:44 884 10

Пхенян изстреля няколко крилати ракети в морето

  • северна корея-
  • ракети

Това е второто изстрелване на Северна Корея за годината след 14 януари, когато полетя първата балистична ракета на страната със среден обсег на твърдо гориво

Пхенян изстреля няколко крилати ракети в морето - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Армията на Южна Корея съобщи, че Северна Корея е изстреляла няколко крилати ракети във водите край западното си крайбрежие, предаде Асошиейтед прес.

Обединеният началник-щаб на Южна Корея каза в сряда, че американските и южнокорейските военни анализират изстрелванията. Той не потвърди веднага точния брой на изстреляните ракети или конкретни подробности за полета им.

Това е второто известно изстрелване на Северна Корея за годината след 14 януари, когато полетя първата балистична ракета на страната със среден обсег на твърдо гориво.

Напрежението на Корейския полуостров се увеличи през последните месеци, тъй като севернокорейският лидер Ким Чен Ун продължава да ускорява разработването на оръжия и да отправя провокативни заплахи за ядрен конфликт със Съединените щати и техните азиатски съюзници. САЩ, Южна Корея и Япония в отговор разширяват комбинираните си военни учения, които Ким описва като репетиции за нахлуване, и изострят своите стратегии за възпиране.

Северна Корея съобщи миналата седмица, че е провела тест на безпилотен дрон за подводна атака с ядрен капацитет в отговор на комбинираното военноморско учение от САЩ, Южна Корея и Япония и обвини съперниците си за напрежението в региона.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъртво море

    1 0 Отговор
    И уцели ли го?
  • 2 КНДР е световна сила

    6 1 Отговор
    А ние харвардския контингент режем паметници. Трагедия ганьовска жълтопаважна!
  • 3 Абе

    5 1 Отговор
    Слава на Ким! Велик лидер!!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Дебелия Шопар

    0 3 Отговор
    Знае ли че ядат трева в селските райони , бедните нямат и ориз .
    Но иначе стреля с ракети за милиони .

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Да бе да

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дебелия Шопар":

    На шопара в държавата, наделението е от 20 милиона преди 20 години. Сега са 26 милиона. Явно щото умират от глад. Ние от 9 сме на 6 милиона. Смешен си...

    Коментиран от #10

  • 8 Абе

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Дебелия Шопар":

    Това по телевизора ли ви го казаха..?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Абе

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Да бе да":

    Поддържам вашето мнение!!
Новини по държави: