Last news in Fakti

25 Януари, 2024 04:09 761 3

Официално: Пхенян се похвали с нова стратегическа крилата ракета

  • северна кория-
  • ракета-
  • изпитание

"Пулхуасал-3-31" все още е в процес на разработка и изпитателното изстрелване не засяга сигурността на съседните държави

Официално: Пхенян се похвали с нова стратегическа крилата ракета - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея обяви официално, че вчера е извършила изпитание на нова стратегическа крилата ракета, предаде Ройтерс, цитирана от БТА, като се позова на информация от днес на севернокорейската държавна агенция КЦТА.

Ройтерс посочва, че така е била потвърдена информацията от вчера на южнокорейската армия.

Ракетата, наречена "Пулхуасал-3-31" все още е в процес на разработка и изпитателното изстрелване не засяга сигурността на съседните държави, отбелязва севернокорейската държавна медия, като добавя, че тестът няма "нищо общо" със ситуацията в региона. КЦТА пояснява, че изстрелването е било в рамките на осъвременяването на оръжейната система на страната.

Ройтерс отбелязва, че определението "стратегически" обикновено се отнася до ракети, способни да носят ядрено оръжие. Агенцията припомня, че КНДР е извършила първото си изпитание на крилата ракета с евентуална способност за нанасяне на ядрен удар през септември 2021 г.

Крилатите ракети на Северна Корея по принцип предизвикват по-малко внимание от страна на Запада в сравнение с балистичните ракети, тъй като не са изрично забранени с резолюция от Съвета за сигурност на ООН, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шперца

    0 6 Отговор
    Тоя прост и ограничен народ що не се похвали с нещо нормално? Страни дето се хвалят само с оръжията си ... нещата не са на добре. BTW рашите са същите...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Кадафи

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шперца":

    В Рая съм.
  • 3 Садам

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шперца":

    В рая съм ...
Новини по държави: