Last news in Fakti

29 Януари, 2024 04:38 1 739 4

Ханс-Георг Масен: Новата лява партия е комунистическа

  • ханс-георг масен-
  • германия-
  • алианс на сара вагенкнехт

Бившият ръководител на германската служба за вътрешно разузнаване се отнася с пренебрежение към новата политическа сила "Алианс на Сара Вагенкнехт"

Ханс-Георг Масен: Новата лява партия е комунистическа - 1
Снимка: Фейсбук

Бивш ръководител на германската служба за вътрешно разузнаване, който понастоящем се опитва да направи кариера в дясната политика, заяви вчера, че новата лява партия в страната "е комунистическа" в отговор на запитване дали споделят общи възгледи, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Ханс-Георг Масен, който бе отстранен от поста си в разузнавателната служба през 2018 г. след негови коментари за насилието, насочено срещу мигранти, тази седмица обяви, че напуска основната дясноцентриска партия в Германия - "Християндемократически съюз", за да създаде нова партия - "Съюз на ценностите" (Werteunion).

Той се отнася с пренебрежение към бившата лидерка на "Левите" (Die Linke) Сара Вагенкнехт, която напусна партията си и учреди новата формация "Алианс на Сара Вагенкнехт" (BSW).

"Общото между нас се изразява във факта, че госпожа Вагенкнехт се занимава с проблемите, които виждам и аз, но от друга страна нейните решения идват от социалистическия инструментариум", каза Масен пред ДПА. Той подчерта, че е отворен за сътрудничество с Вагенкнехт, но се съмнява дали то би било реципрочно.

Масен каза още, че уважава Вагенкнехт като талантлив политик. "Това, което не харесвам, е че тя просто е комунист", заяви той, визирайки факта, че тя е била член на комунистическа група в "Левите".

Той отбеляза, че опасенията, свързани с миграцията, са тема, която е обща както за неговата група, така и за "Алианса на Сара Вагенкнехт", но намирането на общи решения би било трудно. "Социалистическият светоглед и либералният светоглед не се съчетават добре", посочи Масен. "Съюз на ценностите" ще бъде "либерална партия и ние казваме, че искаме по-малко държавна намеса", добави той.

"Съюз на ценностите" възнамерява да се яви на изборите тази есен в три провинции в източната част на страната, където крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" е начело според социологическите проучвания на все по-фрагментирания германски политически пейзаж, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ху дъ ф. ис Сара

    0 0 Отговор
    Сега разбрахте ли защо тук са толкова потайни и мълчаливи за Сара? Защото е поредното марксическо творение на
    на дедо Шори.
    Тая що не се премести в комунистическите кибуци в Израел ами размътва Германия?
Новини по държави: