Last news in Fakti

29 Януари, 2024 05:43 1 771 11

Белгийски фермери със 100 трактора блокираха четирите главни магистрали в страната ВИДЕО

  • белгия-
  • фермери-
  • протести

Недоволните земеделци се присъединиха към масовите протести на френските си колеги

Белгийските фермери се присъединиха към масовите протести на френските си колеги. В знак на протест срещу упадъка на селското стопанство в страната фермерите блокираха четирите главни магистрали на кралството с трактори в неделя вечерта, съобщи Федерацията на младите фермери на Белгия.

Според телевизионния канал VRT повече от 100 трактора участват в протестите в различни части на страната. Движението е спряно по магистрала E19, свързваща Брюксел и Париж при град Ватерло, на кръстовището на магистрали E411 (Брюксел - Люксембург) и E42 (Монс - Лиеж) в района на Намюр, а също така е частично блокирано на магистрала E25 (Лиеж - Люксембург), показват данните на белгийския център за наблюдение на трафика "Touring".

В свое изявление FjA обяви, че блокадите на пътищата ще продължат до сутринта на 29 януари. Федерацията призова белгийците да подкрепят протеста на фермерите. „Гражданите трябва да разберат, че ние действаме и в техен интерес. Общество, в което фермерите са изложени на риск, може да бъде опасност за всички. Вече видяхме това с енергетиката, зависимостта от други региони на света може да има многобройни последици, включително финансови. Трябва да се борим заедно, за да предотвратим това да се случи със селското стопанство“, се казва в изявление на асоциацията.

Според вестник Derniere Heure, полицията присъства в района на протеста, но не предприема никакви действия срещу фермерите, протестите са мирни.

Във Франция се провеждат масови демонстрации на фермери поради недоволството от падащите доходи поради инфлацията и увеличаващия се внос на селскостопански продукти от Украйна. Фермерите настояват и за опростяване на бюрократичните процедури заради изискванията на ЕС и за облекчаване на земеделската регулация. В знак на протест фермери с трактори блокират пътища и провеждат демонстрации пред правителствени сгради.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    36 0 Отговор
    Браво!
  • 2 ХАХАХА

    45 0 Отговор
    Няма по нагли и отвратителни от осройнините! Цяла Европа е против наглостта им ,само управляващите продължават да ги поддържат ,ама ще ядат лобут скоро и то истински ,а не на евроизборите и те естествено ще са фалшифицирани!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Факт

    3 67 Отговор
    Ако не спрем днес руските орди в Украйна утре ще бъдат в Молдова.Слава Украина!Слава героям!

    Коментиран от #5, #9

  • 5 да де

    52 1 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Иди там и го кажи това на протестиращите фермери и ако имаш късмет да не те пребият се върни.
  • 6 Чума

    3 32 Отговор
    Затварят пътя, пият водка, облекли се като руснаци с ушанки, пеят Катюша и играят казачок! Оставаше и тракторите им да са ,,Беларусь".
  • 7 4556

    27 0 Отговор
    А Германия и Полша и Румъния.
  • 8 Българин

    27 0 Отговор
    Евро джендърско мюсюлманско фашисткия съюз се тресе! Хихихи
  • 9 Моарейн

    20 0 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    А защо си пред клавиатурата, а не на фронта?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 В.В.П.

    14 1 Отговор
    Путин им подпали проскубаната черга .ЕС и НАТО са в разпад ..Всяка държава да си взема сама решенията ..Брюксел е номенклатура като в държавно предприятие..Кражба ,корупция ,измами..Куче влачи ,диря няма
Новини по държави: