Last news in Fakti

4 Февруари, 2024 06:17 818 1

51 загинали в горски пожари в Чили

  • чили-
  • пожари-
  • загинали

Пламъците са обхванали площ от над 40 000 хектара

Броят на загиналите в резултат на горските пожари в чилийската област Валпарайсо нарасна до 51 души.

Това съобщи в събота президентът на страната Габриел Борич.

"До момента в района на Валпараисо медицинската служба е потвърдила смъртта на 40 души в пожарите, а други шестима са починали в болниците от изгаряния", заяви той на пресконференция, излъчена на страницата на президентската администрация в X.

Държавният глава заяви, че предвид характеристиките на пожарите, "броят на жертвите на трагедията със сигурност ще нарасне през следващите часове". По-рано беше съобщено за 19 загинали.

В петък Борич обяви извънредно положение във Валпарайсо заради пожарите. По данни на властите пламъците са обхванали площ от над 40 000 хектара.

Борич заяви, че пожарите са се разпространили на повече от 40 000 хектара.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 0 Отговор
    Трагедия