Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 05:17 1 009 16

В Берлин се страхуват, че депутати от "Алтернатива за Германия" може да шпионират за Русия

  • константин фон ноц-
  • германия-
  • политика

"За АзГ примерът за промяна на Германия е автократична Русия", заяви Константин фон Ноц, заместник-председател на "Съюз 90/Зелените"

В Берлин се страхуват, че депутати от "Алтернатива за Германия" може да шпионират за Русия - 1
Снимка: Фейсбук

Германски политици предупредиха, че депутати от крайнодясната партия "Алтернатива за Германия" (АзГ) може да шпионират в полза на Русия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"За АзГ примерът за промяна на Германия е автократична Русия", заяви Константин фон Ноц, заместник-председател на "Съюз 90/Зелените". "За нас трябва да бъде заплаха фактът, че близостта на депутатите от АзГ до диктатурите в Русия, Китай, Сирия и Северна Корея не е само идеологическа", допълни той.

Депутатите в германския парламент имат право на достъп до засекретена информация, дори и без да бъдат подлагани на проверки за сигурност, посочи Фон Ноц, който е председател на контролната комисия в Бундестага. Това важи както за комисията по отбраната, така и за други комисии и органи в Бундестага, "което също предполага възможни шпионски дейности", отбеляза той.

Родерих Кизеветер, депутат от опозиционния Християндемократически съюз, каза, че АзГ действа "като придатък на Русия в Германия" и като инструмент на хибридна война. "Не можем да изключим вероятността депутати или техни сътрудници, които имат достъп до информация, засягаща националната сигурност, да изнасят тази информация", заявява Кизеветер.

Освен това има признаци, че руското посолство в Германия разпространява информация на АзГ, отбелязва ДПА. "В това отношение можем да допуснем руски шпионаж и той може бъде предотвратен или пресечен със защита и проверка на разузнавателните служби", добави Кизеветер.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Верно

    26 1 Отговор
    Страх лозе пази !
  • 2 Фашо сън не

    29 1 Отговор
    Ги лови вече. А то, какво има да се шпионира? Германистан е васал на фащ, провинция. Ще ги хвърлят и тях на мечката, както и другите васали. И шефът се надява, само васалите да успеят да я вържат и победят. Но му е все едно, ако васалите измрат при това. Немския фашо е много подобен на стлобените. Безкрайно верни на хегемона, но народите са абсолютно против целия този цирк!
  • 3 Ноцкаааа, айде нападайте я тая Русия

    25 0 Отговор
    и я приключвайте бе!
    Оооо, аз забравих, че вече сте го правили.
  • 4 ханс

    30 0 Отговор
    Тоест, слугите на краварите се притесняват,че има хора с нормално гражданско мислене

    Коментиран от #5

  • 5 Не "има", ами

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "ханс":

    Вече са милиони. Цяла Източна Германия е против западните идиотщини. Още от времето на анексията има вражда между двете. Изтекъл е бил в соца и не ги е страх от Русия, пропагандата не ги хваща. Западните обаче имат разум, колкото на изпържен салам. Толкова яко са с промити мозъци, че все едно с психично болни имаш работа. Германия е силно разделена на ДВЕ! Едните са зомбирани и вярват на всяка глупост, идваща от фашизираните "властници" и техните медии. Другите вече искат смена на системата...
  • 6 Всички,

    22 0 Отговор
    които говорят истината, се дамгосват от пропагандата или като крайнодесни терористи, или като шпиони на Путин. Хубаво е, че Русия печели по всички направления и вс ден дава уроци по хуманност...
  • 7 От страни

    17 0 Отговор
    Какви ли не лъжи измислят. Нали е демокрация - нека да има всекви партии. Или свободата си отиде заедно с часната собственост, заедно с пазарната икономика, заедно със свободното предприемачество.
  • 8 Аха

    18 0 Отговор
    А това че Америка подслушваше Меркел не беше проблем и това че мнозинството депутати се подчиняват на Америка с решенията си пак не е проблем
  • 9 Българин

    0 16 Отговор
    АзГ е антиевропейска партия, която е на издръжката на руските фашисти. Съответно те си чакат "труда" за който са платили.
  • 10 цветан от цветница

    12 0 Отговор
    Значи ако съм шпионин на фащ е добре?

    Коментиран от #12

  • 11 1001

    14 0 Отговор
    Германската икономика е в колабс!!! Тези които я управляват я съсипаха. Зелени сделки войни бежанци. Европа върви на разпад!!!
  • 12 Виж сега

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "цветан от цветница":

    Точно така колега. Който слушка папка.
  • 13 ...

    2 3 Отговор
    Нищо чудно нацитата дацлпионират за нацитата
  • 14 Абдул от Кабул

    0 4 Отговор
    Немският копейкин. Забрана, съд и присъда за членовете на тази партия.
  • 15 Анонимен

    4 0 Отговор
    Как се появи явлението Хитлер. Дойдоха едни хора със самочувствие на богове, самочувствие, че те стоят над всичко и над всеки. Самочувствие, че другите са глупави, неуки, необразовани, неспособни да вземат решения и да правят реални и обективни преценки. Направиха всичко възможно да бъдат намразени. Обърнаха обществото срещу себе си. И бяха изметени с цената на много кръв. За съжаление. Колелото се върти. Историята се повтаря.
  • 16 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    1 0 Отговор
    В Германистан депутатите може да шпионират единствено за ЦРУ. Трябва да се запише в конституцията. Нашите евро-атлантиди да помогнат като изпратят видния евро-атлантидски конституционалист от НЕкоалицията ППДБГЕРБДПС.
Новини по държави: