Last news in Fakti

23 Февруари, 2024 09:09 847 24

Екстремисти са ликвидирани от израелската армия на Западния бряг

  • екстремисти-
  • ликвидирани-
  • израелска армия-
  • израел-
  • западния бряг

Израелската армия посочи, че ударът е бил насочен към Ясер Ханун - извършител на няколко нападения със стрелба през последните седмици

Екстремисти са ликвидирани от израелската армия на Западния бряг  - 1
Снимкa: БГНЕС

Армията на Израел проведе въздушна операция и унищожи екстремист от организацията "Ислямски джихад" в заетата територия на Западния бряг, който планираше нападение, съобщават Ройтерс и News.bg.

По данни на палестинската информационна агенция УАФА 17-годишен също е бил убит при удара късно снощи в град Дженин, а над дузина други са ранени.

Израелската армия посочи, че ударът е бил насочен към Ясер Ханун - извършител на няколко нападения със стрелба през последните седмици.

Насилието на Западния бряг бе високо и преди войната в Газа, започнала през октомври, но оттогава ескалира до нива, невиждани от близо две десетилетия.

Израел започна военната си офанзива в Газа, след като бойци на "Хамас" убиха 1200 души в страната и взеха 253 заложници при атаката си на 7 октомври.

Във войната в анклава са загинали над 29 000 палестинци, а по-голямата част от 2,3-милионното население на Газа е разселена.

Израел твърди, че целта му е да унищожи "Хамас" - групировка, която на свой ред се е зарекла да унищожи Израел.

На Западния бряг често се извършват палестински атаки срещу израелци и има почти ежедневни нападения на израелската армия, които често завършват с фатален край.

По данни на палестинското министерство на здравеопазването в Рамала израелски войници и заселници са убили най-малко 400 палестинци на Западния бряг от началото на войната в Газа.

Израел превзе Западния бряг - включително Източен Йерусалим, който впоследствие анексира - по време на арабско-израелската война от 1967 г.

Около 475 000 еврейски заселници в момента живеят в окупирания Западен бряг, като техните селища се считат за незаконни от ООН и по-голямата част от международната общност.

Палестинското население на Западния бряг наброява около 2,9 милиона души.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Екстремисти

    6 5 Отговор
    20 000 майки и деца!
  • 3 Бесен мравояд

    5 8 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС
  • 4 Маршал Бърнард Монтгомъри

    4 5 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 5 Сталинчо

    4 6 Отговор
    Тези израелтяни няма ли да гръмнат и терорист Nо1 Путин,че целият Свят да си отдъхне

    Коментиран от #7

  • 6 Шмъркан

    8 4 Отговор
    Представям си ако някой въоръжи Хамас до зъби какво бегане ще му ударят убийците на деца.

    Коментиран от #8

  • 7 Тити

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Сталинчо":

    Ако Путин беше 5 годишно дете тия щяха "геройски"да го убият ,ама нямат късмет с по-възрастни от 12 годишни.

    Коментиран от #9

  • 8 Бесен язовец

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Шмъркан":

    ХАМАС си отива от този свят. Край с ХАМАС! Ще бъдат унищожени.
  • 9 Гост

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "Тити":

    Объркал си Форума. Виж къде са Форумита за украинците и твоя Путин.

    Коментиран от #12

  • 10 Генерал Колев

    4 2 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролнопропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Иран трябва да бъде изключен от ООН. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен

    Коментиран от #11

  • 11 Сатана

    1 4 Отговор

    До коментар #10 от "Генерал Колев":

    Никой не направи нищо конкретно за децата в Газа. Само празни приказки, дори Русия не се намеси. Това показва че тази пролята невинна кръв е курбан за Яхве - Бог на Израел и на евреите. По същия начин и Исус е бил убит, човешко жертвоприношение, трофей за Яхве.

    Коментиран от #13

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Генерал Колев

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Сатана":

    Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г внезапно нападнаха Израел и убиха 1200 невинни мирни граждани. Вилняха в кибуците и изнасилваха жени и момичета. Накрая като животните завлякоха в тунелите на ГАЗА 253 граждани- старци, мъже, жени и деца. Възниква въпросът, от какъв зор палестинците нападнаха Израел? И сега оле-ле какво стана. Ами ще стане. ХАМАС ще бъде унищожена, това ще стане. Палестинците ще напуснат ГАЗА и ще мигрират в Египет и другите богати арабски държави. Това е крайна необходимо, тяма друго решение. Не е възможно палестинци и израелци да съжителстват заедно.

    Коментиран от #14

  • 14 Сатана

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Генерал Колев":

    ХАМАС е творение на МОСАД.

    Коментиран от #15

  • 15 Генерал Колев

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Сатана":

    ХАМАС, крайната и цел е унищожение на Израел На 7-ми октомври 2023г извърши злодейски акт, доказващи тези цели. Ето защо дните а ХАМАС са преброени. Тя ще бъде изцяло ликвидирана.

    Коментиран от #16

  • 16 Сатана

    0 2 Отговор

    До коментар #15 от "Генерал Колев":

    ХАМАС играе двойна игра . Уж е противник на Израел. ХАМАС е израелско творение . А що се отнася до евентуално
    унищожение на Израел.... ще бъде хубаво за всички .

    Коментиран от #17

  • 17 Генерал Колев

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Сатана":

    Едва ли. Арабите не могат да водат позиционнаа война. Не стават за войници. 67ма година и д.уги войни Израел ги пердаши. Арабите ядат боя. Дай им на тях магазинче, далавера с дрога, търговията с женска плът, някое харемче и т.н. Женкари са и за нищо друго не стават, освен да правят деца. Виж ги палестинките, горките. По 5,6 деца им направили. Раждат като зайци всичките увиснали на помощите на ООН и ЕС.
  • 18 пенко

    2 2 Отговор
    ЕВРЕЙСКАТА ЦИОНИСТКА ОКУПАЦИОННА АРМИЯ Е БЕЗСМЪРТНА И НЕ ПОНАСЯ ЗАГУБИ !?!?!? ДНЕС ВЕЛИКИТЕ ЕВРЕИ -ЦИОНИСТИ СА НАПРАВИЛИ / С ПОМАЩА НА САЩ / НАЙ- ГОЛЕМИАТ КОНЦЕТРАЦИОНЕН ЛАГЕР В СВЕТА -И УБИВАТ ...И УБИВАТ !!!!!!!!!! ЗА ТОВА -- ХОЛОКОСТ - ХОЛО -ХОЛО КОСТ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА И ФАБРИКИ ЗА " ЦИКЛОН -Б " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Лумпен

    1 2 Отговор
    Може би трябва с хляб и сол да посрещнат евреите в Газа!
    Убийци и крадци на земя и живот!
    Рано или късно пак ще бродят немили недраги по света!

    Коментиран от #21

  • 20 Генерал Колев

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "пенко":

    Говориш глупости

    Коментиран от #22

  • 21 Генерал Колев

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Лумпен":

    Това са свободни съчинения
  • 22 Сатана

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Генерал Колев":

    Не са съчинения. Израел не е национална държава. Израел е корпорация собственост на израелския парламент/кнесет, който е регистриран в Лондон като фирма, корпорация. Срещу Газа има голямо находище за петрол или газ ( сега не помня точно какво беше ) собственост на Палестина, за това
    Газа им трябва а палестинците им пречат. Палестина има право и твърдо намерение да подпише договор с Русия за находищата .

    Коментиран от #23

  • 23 Генерал Колев

    2 0 Отговор

    До коментар #22 от "Сатана":

    Няма държава Палестина. Има държава Израел от международно призната от 1948 година. СССР пръв признава държавата Израл. Палестин е област, в която живуят няколко апрабски племена. За по кратко им викат палестинци. Така като викат египтяни живеещи в Египет, ливанци живеещи в Ливан, сирийци живеещи в Сирия и т.н. Повтарям, няма държава Палестина.

    Коментиран от #24

  • 24 Генерал Колев

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Генерал Колев":

    Поправка: Няма държава Палестина. Има държава Израел международно призната от ООН през 1948 година. СССР пръв признава държавата Израел. Палестина е област, в която живеят няколко арабски племена. За по кратко им викат палестинци. Така ккато викат египтяни живеещи в Египет, ливанци живеещи в Ливан, сирийци живеещи в Сирия и т.н. Повтарям, няма държава Палестина.