Last news in Fakti

26 Февруари, 2024 15:10 629 10

Тази седмица ще се проведе среща между Макрон и емира на Катар, за да обсъдят кризата в Газа

  • еманюел макрон-
  • катар-
  • емир-
  • криза-
  • газа-
  • израел-
  • франция-
  • париж-
  • среща

Ал Тани ще пристигне за разговорите в Париж във вторник

Тази седмица ще се проведе среща между Макрон и емира на Катар, за да обсъдят кризата в Газа - 1
Снимка: БГНЕС

Тази седмица френският президент Еманюел Макрон ще се срещне в Париж с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, за да обсъдят продължаващата криза в ивицата Газа, предаде Ройтерс и БТА, като се позовават на днешното изявление от канцеларията на Макрон.

Ал Тани ще пристигне за разговорите в Париж във вторник. Френското президентство отбелязва, че това ще е първото държавно посещение на катарски лидер от 15 години.

В изявлението на Елисейския дворец се казва, че Макрон и Ал Тани ще възобновят опитите си за освобождаване на израелските заложници, държани в плен от "Хамас", и постигане на споразумение за трайно прекратяване на огъня в раздираната от война ивица Газа.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онези там

    9 0 Отговор
    никак не обичат да се срещат с п е дал И.
  • 2 УжасТ

    7 1 Отговор
    Гледах го Макрончо как бягаше от народната любов на французите...-зайците могат да му завиждат.... И се чудя,как се стигна до това падение на западният политически"елит"??? Който и лидер да погледнеш,ще останеш втрещен-то Урсула,то Борел.. то Макрон или Шолц...то Борис Джонсън или онова чудо г-жа 360 градуса Бербок...А за Байдън и американската политическа върхушка да не споменавам...Тук не слагам па ля човците Кирчо Кокорчо Шиши или Тагаренко-те не са елит-те просто са придворни шутове
  • 3 Палячо

    6 0 Отговор
    И тоя ще виси на летището да чака като Щанмаер един час да го посрещнат...
  • 4 Анализатор

    7 0 Отговор
    Ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб.
  • 5 Генерал Колев

    4 0 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 6 Време е!

    3 0 Отговор
    Всички ислямисти трябва да се изселят от Европа!
  • 7 Генерал Айзенхауер

    4 0 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 8 хххх

    3 0 Отговор
    Микрон.. кой го бръсне за слива вече??
  • 9 Шарл Де Гол

    3 0 Отговор
    Палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски чаршафи. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 10 На дъската

    0 0 Отговор
    Не изглежда така фр-та ук е далеч но Африка е много близо и не си в нато мислиш ли