Last news in Fakti

12 Март, 2024 10:05 1 197 6

Бяха гласувани 6 милиарда допълнително финансиране за Западните Балкани от ЕП

  • допълнително финансиране-
  • западни балкани-
  • европейски парламент-
  • 6 милиарда

ЕП гласува 6 милиарда допълнително финансиране за Западните Балкани

Бяха гласувани 6 милиарда допълнително финансиране за Западните Балкани от ЕП - 1
Снимка: БГНЕС

Членовете на комисиите по външни работи и бюджет на Европейския парламент приеха своята позиция относно Инструмента за реформа и растеж за Западните Балкани, който предлага на региона шест милиарда евро допълнителна финансова помощ в периода от 2024 до 2027 г., предаде Фокус.

На заседанието на двете комисии е прието решението за започване на междуинституционални преговори със Съвета на ЕС, а председателят на Комисията по външни работи на ЕП Дейвид Макалистър е заявил преди гласуването, че очаква преговорите да започнат още тази седмица и е посочил, че остава малко време за постигане на споразумение в настоящия мандат на Европейския парламент.

Депутатите от двете комисии приеха позицията за Инструмента за реформа и растеж, който се отнася до партньорите от Западните Балкани, включително Сърбия, с 65 гласа "за", петима "против" и без гласували "въздържал се".


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В. Борисов

    10 0 Отговор
    Абсолютните смешници от ес, ек и останалата европаплач - подариха на американската прокси армия, Окрйна над 400 милиарда евро, които тя никога няма да върне, а за западните балкани 6 милиарда, да не говорим къде са парите за щетите причинение от фалшивата пандемия за България.
    Сбогом на ес - четвъртия райх на сащ.
  • 2 честен ционист

    1 0 Отговор
    Това е да вдигнат хубава стена, за да не щъкат повече на Запад върнатите в БГ бежанци.
  • 3 От тези 6

    10 0 Отговор
    млрд., колко Скопие ще изразходва за агресия против нас?
  • 4 Мдаа

    7 0 Отговор
    Парите на европейския данъкоплатец се харчат за всичко друго но не и за него! Не виждам полза за България от членството и в ЕС - ако обаче някой вижда ще се радвам да сподели!
  • 5 БУЛЕКЗИТ

    5 0 Отговор
    какво правим още при тези шушумиги?
    Баба ми на село живее с 600 лева на месец и тези не й дадоха тази зима пари за огрев, "голяма й била пенсията"???
    А за 00кра и някакви си "западни Балкани" пак милиарди от нашите данаци и вноски???
    Искам нашите пари да се харчат САМО ЗА НАС! Политиките на САЩ и някакви eвромарионетки НЕ ме интересуват изобщо. Защо Урсула не даде на тези от крадените пари, които тя си присвои от т.н. "ваксини"??? Даже чистачките в този "съюз" получават по 6000 евро заплати и то от нашите вноски... А за какво ни е този партиен щаб от некадърници в Брюксел?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: