Last news in Fakti

23 Май, 2024 06:23 1 494 10

Председателят на СДСМ Димитър Ковачевски подаде оставка

  • димитър ковачевски-
  • сдсм-
  • оставка

Предстои свикване на конгрес и вътрешнопартийни избори за нов лидер

Председателят на СДСМ Димитър Ковачевски е потвърдил официално оттеглянето си от поста си на заседание на Изпълнителния съвет на партията, предаде БТА.

Още в изборната нощ на 8 май, когато СДСМ се оказа с изключително нисък резултат, той обяви, че в партията трябва да има ново ръководство и да бъде свикан конгрес, пишат медиите в Северна Македония.

В писмото, което Ковачевски е изпратил до Изпълнителната комисия и до председателя на Централното ръководство, той пише, че оттеглянето от председателския пост в партията е морален акт в контекста на изборното поражение на СДСМ и призовава цялото ръководство на партията да направи същото.

"Подобен акт е практика във всички европейски и световни демокрации, за каквато претендираме да сме и ние, и трябва да бъде практика на всички партийни ръководства след изборен провал", цитира изданието думите на Ковачевски.

Той е потвърдил оценката си, че загубата на изборите, които се проведоха в Република Северна Македония на 8 май е тежък удар за СДСМ и партията трябва да се реформира и отново е настоял за свикване на конгрес, на който да бъдат анализирани изборните резултати, след което да бъдат проведени и вътрешнопартийни избори за председател на СДСМ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нинова

    6 0 Отговор
    Смешник
  • 2 Вижте много добре

    6 0 Отговор
    Тия сами си подават оставките и ще станат хора един ден..
  • 3 Оги

    6 0 Отговор
    Митка, ела насам в БГ да ти дадем едно гражданство да си влезеш в ЕС. Остави ги останалите задръстеняци в ничията територия да се гордеят какви са велики. На абсолютно никой не му пука за тях.

    Коментиран от #5

  • 4 Руснаков

    8 0 Отговор
    Ковачев...цялата РСМ трябва да се реформира...из основи...така до никъде няма да стигнете...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Перо

    8 2 Отговор
    Всички партии в тази “държава” с неетническа нация са губещи, защото са отрочета на македонизма! Сега от СДСМ подават оставка, губещи заради македонизма, утре ВМРО-ДПМНЕ ще подават оставка, когато албанците скочат при спирането на “страната” към ЕС и излизането на Албания от преговорния пакет! Чугунените македонистки глави са здраво дресирани, с промити мозъци, в продължение на 80 г. и при тях е невъзможно да се мисли по нов начин. За това населението е обречено в тази територия. Болест се лекува или има периоди на нормалност, но простотията е непобедима!

    Коментиран от #8

  • 7 Перо

    6 4 Отговор
    Най смешни са ми националистите от измислени държави, които никога не са съществували като самостоятелни, до 1991 г. и нямат етнос, като РСМ и Украйна, но са най-активни и гръмогласни македонисти и бандеровци! Те са най-вредни за собствените си, новосъздадени “държави”, защото генерират вечни конфликти, изолация и мизерия на населението!

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Перо":

    Не смесвай нещата че не знам как да те лайкна...
  • 10 Дългият

    5 1 Отговор
    Време е цялата РСМ да подаде оставка и да си дойде при майка България...вижте си и езика...и имената...и твърдите български глави...българи от всякъде и...нищо не е измислено,Историята го доказва...
Новини по държави: