31 Май, 2024 09:55 1 466 9

Работниците в някои предприятия в руската република Татарстан са били евакуирани

  • работници-
  • предприятия-
  • татарстан-
  • евакуирани

Ситуацията се отрази и на въздушния транспорт в региона

Работниците в някои предприятия в руската република Татарстан са били евакуирани - 1
Снимкa: Shutterstock

В Руската република Татарстан, включително нейната столица град Казан, се проведоха поредица от евакуации. Тези мерки са взети за безопасността на служители от различни бизнеси, съобщава Ройтерс, като се позова на руските държавни новинарски агенции и местните власти.

Ситуацията се отрази и на въздушния транспорт в региона. Летищата в Казан и Нижнекамск въведоха временни ограничения за полети. Това решение беше оповестено чрез съобщение в Telegram от говорител на Росавиация, регулаторния орган на авиацията. Причината за тези ограничения е да се гарантира безопасността на всички участници.

Социалните медии гъмжат от непотвърдени кадри на дронове, летящи над района, което засилва опасенията. Освен това полетите, които първоначално бяха планирани да кацнат в Казан, сега се пренасочват. Тези полети се насочват към алтернативно летище в Самара. Тази промяна беше потвърдена от пресслужбата на летището в Казан, предаде ТАСС и БТА.

Ситуацията в Татарстан се развива и властите предприемат необходимите предпазни мерки, за да гарантират безопасността и сигурността на гражданите и инфраструктурата.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    18 1 Отговор
    Няма държава Татарстан. Това е Волжка България, на която Русия сменила името. Те така не могат да приемат, че азбуката, културата и църковното сме им го дали ние българите.
  • 2 Мдаа

    9 0 Отговор
    След като Иван Грозни прогонва татарите, се титулува за цар на руси и българи, имайки предвид населението на днешен Татарстан. Малко след революцията през 1917 г., за известно време се връща името Булгария, но Владимир Улянов Ленин и Йосиф Висарионович Сталин се погрижват името Татарстан да бъде
  • 3 Харон

    6 6 Отговор
    Да изгонят руснаците и няма да са мишена за укрите. Толкова.
  • 4 Ганчев

    3 6 Отговор
    Докато последният руснак не избяга от Украйна,американски ракети ще им падат по главите.Това трябва да се отбележи.

    Коментиран от #6

  • 5 Гай Турий

    3 3 Отговор
    Република Волжска България трябва да се именува. Може би след края на укравойната. Украпитеките бомбардират нашите исторически събратя. Нашите кавуни в НС и МС наясно ли са с това, като раздават оръжие на фашистката наркохунта, продала собствения си народ, то защото са от онова омразното племе, което върши и днес геноцид в древната българска Газа!!!?
  • 6 както разбират мислещите

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Ганчев":

    от няколкото коментара на мераклии да ругаят Русия, тези "трубадури" са невежи и продажни. Те дори не знаят историята на конфликта между Украйна и Русия, за подписаните международни споразумения ОЩЕ през 1994 г. да се закрият Варшавският договор и натюто. Първият достойно беше закрит, а второто ръчка по света и буни войни за да си намишра работа и пари, и да ни "отбранява". От кого?

    А сега вече и зеленски не е легитимен, а избягват да организират избори под предлого, че се намират във война. ХАЙДЕ БЕ! Просто на господарите им е ясно, че друг няма да ги слуша така. Но решенията му ще бъдат нелегитимни и това има последствия.

    Коментиран от #8

  • 7 Наблюдател

    4 0 Отговор
    Това е Волжска България. А не измислиците на Ленин и Сталин дали това име през 1920 година.
  • 8 Наблюдател

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "както разбират мислещите":

    Никой не ругае Русия, а само напомня, че Съветска Русия през 1920 година смени името на Волжска България с Татарстан. Това е нечестно. Несправедливо.
  • 9 Един от онези

    1 0 Отговор
    Директно на фронта - намаля производството и хоп почивка-пуСинка 6-12мес на фронта!
    Наигрались?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания