Last news in Fakti

15 Февруари, 2014 11:26 1 043 0

Трима загинаха заради тежките снеговалежи в Япония

  • япония-
  • сняг-
  • снеговалеж-
  • транспортен хаос-
  • загинали

Лошото време предизвика транспортен хаос и отмени над 600 полета

Трима загинаха заради тежките снеговалежи в Япония - 1
Снимка АП/БТА

Трима души са загинали, а над 850 са получили различни травми заради силния снеговалеж, който продължава да се сипе в Япония, съобщава „channel news asia“.

В Токио снежната покривка е с дебелина 27 сантиметра, във Фукушима 36, а най-дълбок е снегът в Кофу - метър и 14 см.

Около 187 000 домакинства са останали без електричество в източната част на Япония.

Лошото време в страната предизвика хаос в автомобилния, железопътния и въздушния транспорт в събота. Основните пътища в страната са затворени, а занятията в училищата в Токио са отменени. Най-малко 628 полета, предимно вътрешни, бяха отменени в събота в Ханеда и други летища в източната част на Япония.

Японската телевизия показа кадри на стотици пътници, увити с одеяла да чакат транспорт в Токио, след като услугите на обществения транспорт бяха спрени поради тежката обстановка.

Две влакове се сблъскаха на гара Мотосумиоши в Токио рано в събота сутрин като при инцидента са ранени 19 пътници, предаде АП.

Водач на автомобил е загинал в ПТП в петък при сблъсък с камион на заледен път в Шига, централна Япония, а фермер почина след като тракторът му се преобърнал върху заснежен път в Югозападна Оита, съобщиха местните медии.

В друг снежен инцидент, шофьор е бил убит, а други трима ранени на магистрала в централната част на Шизуока.

Снеговалежите в Токио не са били толкова интензивни от години насам, коментира японската информационна агенция Киодо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: