Last news in Fakti

27 Юни, 2024 10:09 810 15

Каракачанов: Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България

  • красимир каракачанов-
  • северна македония-
  • политическа нестабилност-
  • българия

В Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства, които изпълняват каквото им се каже отвънка, коментира почетният председател на ВМРО

Каракачанов:  Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България - 1
Снимка: БНТ

Скопие се държи нагло и арогантно, София трябва да има категорична позиция спрямо РСМ. Това заяви в "Денят започва" Красимир Каракачанов - почетен председател на ВМРО и бивш министър на отбраната.
"Партията, която спечели ДПМНЕ, начело с Мицковски, който не е особено интелигентен политик, всъщност няма как да даде заден. Буквално при клетвата на президентката тя не спомена конституционното име, не каза "Северна", а само Македония, което направи скандал с Гърция. Без България да е предизвиквала нещо, те започнаха да се карат и с България, заявявайки, че няма да спазват договора с България, че няма да спазят споразумението, което има Македония с ЕС, искат предоговаряне. Само че спрямо Гърция те се държат много меко. И самият Мицкоски, с много условности, каза, че той не харесва Преспанския договор, но е длъжен да спазва споразуменията, то спрямо България се държи нагло и брутално. Защо? Защото в Скопие политиците отдавна са разбрали, че последните три години България се управлява от политици, които нямат чувство за национална, българска принадлежност, политици, които са готови да предадат българските интереси в темата Македония. Политици, които се ръководят от чужди центрове, чужди посолства, които изпълняват каквото им се каже отвънка. Преди 2 г. тогавашният премиер Кирил Петков обясняваше на македонските медии и политици, че ако трябва ще излъжем нещо българския народ, но трябва да пуснем Македония. Стана ясно, че шефката на неговия кабинет е изпращала класифицирана информация по имейла на македонски политици. За това нещо няма никакви последствия. Северномакедонците се възползват от политическата нестабилност в България. Страната ни трябва да има много ясна и категорична позиция", каза още Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вервайте ми!

    6 0 Отговор
    По точно наименование е Югозападна България!

    Коментиран от #2

  • 2 Време е!

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Вервайте ми!":

    Може и да е област Вардар!
  • 3 Злобното Джуджи

    7 1 Отговор
    Северомакедонец и Бившокраинец от сопа разбират ))
  • 4 Мкд

    2 9 Отговор
    Крадеца казва хванете крадеца
    Пирин да го врнете назад при маика си Македониа

    Коментиран от #6, #11, #14

  • 5 Перо

    6 1 Отговор
    Абсолютно прав е Каракачанов!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Опа

    3 0 Отговор
    Бая е отслабнал човека, браво!
    Всички торби да се поучат и спрат да се тъпчат с алкохол, дюнери и бели череши, ако ви се живее след 60.
  • 8 о македонас

    5 2 Отговор
    Каракачанов , другарю агент Иван прекалената злоба и ненавист към Македония показва вашето безсилие ментално , интелектуално и физически . Отровата която постоянно изливате срещу Македония ние ще използваме като гориво за нашите успехи. Нашата сила е истината , разума и логиката . Бог е с нас , с нас са всички цивилизовани и демократични народи. Каракачанов грешнико , смири се и се покай ! Засрами се !
  • 9 шебек войвода

    4 0 Отговор
    ами ти така ги научи разбраха че за някакви пари могат да станат българи с български паспорт и членове на ЕС сега плашим лисица с голям петел
  • 10 хммм

    2 0 Отговор
    Като има тикви така ще е ...
  • 11 6-6-6

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мкд":

    Знаем ,че преди големия потоп света се е казвал велика македония, но след това всички са се разселили по новите континенти да просвещават останалото земно население. За това свидетелстват всички 7 стари чудеса на света, на които имената имат македонски корен. Доказана е и теорията за произход на македонците от извънземна раса. Планетата е Мелмак, от там идва и името Мак-едонци.
  • 12 Демократ

    2 2 Отговор
    Агентът на ДС ,специалист по македонски национализъм в 6-ти отдел, продължава да вреди за нормализиране на взаимоотношенията. ДС е школа по антибългаризъм. Тези са обучени как да пречат на всякакво нормално развитие на България, за да управляват те. Докато не ги изхвърлим на политическото бунище и не забравим имената им, няма как да се оправи държавата. Там,където властта е в ръцете на тайни служби, държавата върви надолу и надолу.
  • 13 галина бочева

    2 0 Отговор
    Ние от ИАМН ще се погрижим за физическито и психическото здраве на нашия бивш министър на войната и лидер на ВМРО-БНД Красимир Дончев Каракачанов чист македонец от македонския град Русе разположен на македонската река Дунав .
  • 14 Македонец

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мкд":

    Да Живее МАКЕДОНИЈА
  • 15 Русенски гюфто

    2 0 Отговор
    Големият ни рев е защото Мицика ни увеличава комисионната за препиране на мръсните пари през македонски банки (извън евро-регулациите) от 25% на 75%! Че то вече стана неизгодно да клепто-рискуваш и некакви македонци да ти обират спечеленото с кърваво мародерство!
Новини по държави: