Last news in Fakti

5 Юли, 2024 05:10 1 261 4

Италия повиши степента на тревога за вулкана Стромболи до най-високата

  • вулкан-
  • стромболи-
  • тревога

Жителите са призовани да следват указанията на местната гражданска защита

Вулканичната активност на остров Стромболи северно от Сицилия накара италианските власти да повишат в четвъртък степента на тревога от оранжев на червен код, съобщи ДПА, цитирана от БТА.

Жителите са призовани да следват указанията на местната гражданска защита.

Националният институт по геофизика и вулканология (INGV) обяви, че на Стромболи е регистрирана повишена вулканична активност. Активният вулкан на острова изхвърля лава и пепел в морето, съобщи институтът.

На остров Стромболи постоянно живеят една няколкостотин жители. Много туристи пътуват до него по море от континенталната част на Италия или от Сицилия, за да се изкачат на вулкана, който е висок 920 м и изригва редовно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    5 4 Отговор
    после автомобилите виновни

    Коментиран от #3

  • 2 ........

    8 3 Отговор
    Лицемерните еко активисти няма ли да си вдигнат багажчето да протестират срещу вулкана,че толкова нагло изригва и замърсява?А иначе си затварят очите когато се раздават снаряди с обеднен уран ,от който страдат после дълги години всички живи същества...
  • 3 Не само

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "факт":

    А и такива като тебе мръсни и проЗЗЗти.

    Коментиран от #4

  • 4 факт

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Не само":

    чаламба сасуляк
Новини по държави: