10 Юли, 2024 05:56 2 359 7

От днес: Пътните такси в Сърбия скачат с 10%

  • сърбия-
  • пътни такси-
  • цени

Плащането на пътната такса чрез електронните устройства осигурява намаление от 10 процента за всички физически и юридически лица, собственици на МПС със стандарт „ЕВРО 6“

От днес цената на пътната такса в Сърбия е по-висока с 10 процента, предаде Танюг, цитирана от БТА.

Цената на пътната такса от столицата Белград до Шид ще струва 500 динара (8,35 лв.) вместо досегашните 450 динара (7,51 лв.). Таксата от Обреновац до Прелине също се повишава с 50 динара – вместо 510 динара ще бъде 560. Пътят от Белград до Суботица се оскъпява със 70 динара и ще струва 800 (13,36 лв.) вместо 730 динара (12,19 лв.).

Новата цена на пътната такса от Белград до Ниш вече е 1130 динара, което означава, че се увеличава със 110 динара. От Белград до Димитровград (Цариброд) цената се вдига със 160 динара и вместо 1510 динара (25,22 лв.), шофьорите ще плащат 1670 динара (27,89 лв.).

С по 50 динара ще поскъпнат и пътните такси от Белград до Баточице, като новата цена е 500 динара. От Белград до Върбаса ще се плащат 470 динара, вместо 420 динара.

В решението за размера на таксите за използване на обществените пътища, прието от държавната компания „Путеви Сърбие“, се посочва, че плащането на пътната такса чрез електронните устройства осигурява намаление от 10 процента за всички физически и юридически лица, собственици на моторно превозно средство със стандарт „ЕВРО 6“. Намалението ще се прилага след 30 дни от деня на публикуването на решението заради необходимите технически настройки на системата за плащане на пътни такси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да Не

    4 0 Отговор
    Нещо май ни подсещат!
  • 2 гост

    3 0 Отговор
    скъпо идва -преминаването през Сърбия е 35евро

    Коментиран от #6

  • 3 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    3 1 Отговор
    Като влезем с Румъния в Шенген ще паднат.....нали се сещате?
  • 4 андрей от тв.

    2 1 Отговор
    не са наядоха брато хърби
  • 5 !!!?

    3 1 Отговор
    Радев: Браво на Вучич,...колко по-високи такси за българите по сръбската магистрала толкова по-добре за "българската иканомика"...!!!?

    Коментиран от #7

  • 6 Ония с Фордо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Никой не те насила или задължава да караш по магистралата ! За разлика от България в Сърбия (и не само в Сърбия)има безплатни алтернативни пътища по които можеш да се движиш . А унас плащаш вигнета за преминаване и по козя пътека !
  • 7 Про Стачка

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "!!!?":

    Ти пък , да видиш пътните такси по сръбските магистрали били само за българи а другите ги ползват гратис !
    Идиот
Новини по държави: